Nyíregyházi garázsbanda a színpadon! Tibi a Hegyről koncert hamarosan!
Nyíregyházi garázsbanda a színpadon! Tibi a Hegyről koncert hamarosan!

„Találkozzunk 2 percre!” című rovatunkban érdekes, ismert és elismert embereket, formációkat mutatunk be, valamennyien nyíregyházi kötődésűek!”

Számolok. Már öt éve? Van az annyi… Igen, akkortájt alakult Nyíregyházán a Tibi a Hegyről nevű formáció. Igazi garázsbandaként kezdték, aztán kimerészkedtek a négy fal közül és megmutatták, mit tudnak. Például remek hangulatot csinálni, vérbeli szórakoztatóként sajátos átdolgozásokat játszani. Az énekessel, Podlovics Lajossal beszélgettem:

A Tibi a Hegyről valamennyi tagja évek óta zenél, persze nem vagyunk hivatásos zenészek, de úgy gondoltuk, mások és saját szórakoztatásunkra is megfelelő minőségű, stílusú muzsikát tudunk nyújtani. Átdolgoztunk jó pár dalt, például a Kispál és a borztól, a Kiscsillagtól, de játszunk ismert számokat az Üllői Úti Fuck-tól és a Kowalsky meg a Vegától is.

Saját dalok? Egyelőre még nem publikusak a próbateremben alkotott riffek és dobszólók, de ami késik, múlik – mondta Lali, majd rögtön hozzátette:

Nem vagyunk zeneszerzők, inkább próbálgatásokról van szó, így egyelőre maradunk az átdolgozásoknál. Mi már csak lelkes amatőrök maradunk, de a tőlünk telhető legtöbbet igyekszünk kihozni a dalokból! Nem egy szokványos zenekar a miénk. Inkább egy bulis társaságról van szó és ez a koncertjeinken érezhető a legjobban. Játszottunk már megyehatárokon túl is, de a szülővárosunkban adjuk a legtöbb koncertet.

A zenekar a Budai ikrek megsegítésére szervezett jótékonysági rendezvényen koncertezik legközelebb. Május 4-én délután a Szabadság téren láthatjuk-hallhatjuk a Tibi a Hegyről-t.

 

Szerző: Rutkai