Nyíregyházi bajnoki cím a hazai rallyn - Turisztikai szempontból is sikeres volt a verseny

A hétvégén a Nyíregyháza Rallyval befejeződött az országos bajnokság a pilóták számára. A záró versenyen hazai sikernek is örülhettünk. A rally kapcsán megteltek Nyíregyházán a szállodák, így turisztikai szempontból is sikeres volt a rendezvény. 

Nyíregyházi sikereknek is örülhettünk a Rally Hungary kapcsán. A magyar bajnokság abszolút versenyében Trencsényi József a 6. helyen végzett, Hoffer Zsolt 16., Hanyik Gergely 17., Barna Tibor 20., Hibján József 23., Ifj. Bartha Aurél 31. pozícióban zárt. Utóbbi viszont a P12-es kategóriában az első lett, és ezzel megnyerte a bajnokságot. A pilótát Nyíregyháza polgármestere is köszöntötte.

Turisztikai szempontból is sikeres volt a versenyhétvége. 

-Tele voltak a szállodák, a környező országokból is voltak versenyzők, akiket a szurkolók is elkísértek, és természetesen a megyéből is sok rally szurkoló érkezett Nyíregyházára. Az pedig külön öröm volt számunkra, helyi pilóták sikerének is örülhettünk. Bízunk abban, hogy a következő években még többször lehetünk majd a verseny házigazdái - mondta Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

 A nyíregyházi versenyző számára izgalmasan alakult a verseny, az első nap után ugyanis még távolinak tűnt a bajnoki cím. 

- Nagyon izgalmas volt a hétvége, mert komoly előny szereztünk az első nap, de aztán egy defekt miatt sok időt veszítettünk, az összetettben vezető riválisunk pedig a harmadik helyen állt. Vasárnap viszont érkezett a hír, hogy sajnos árokba csúszott, így az első hely egyben bajnoki címet is ért számunkra - mondta Ifj. Bartha Aurél rally versenyző.

Az Ifj.Bartha Aurél-Szarka Dávid kettős célba ért, bár volt motorproblémájuk, ami tovább nehezítette dolgukat.

A nyíregyháziak közül Barna Tibor is remekül ment, a Production Cup kategóriában végzett összetettben az élen. Az EB futam izgalmas csatákat hozott, az Európa-bajnok pedig Andreas Mikkelsen lett.