Nyíregyházi az év rendőre és tűzoltója is

Tizenöt éve dolgozik sajtószóvivőként a megyei kapitányságon Fülöp Gergely. Arcát és nevét is jól ismerhetik a médiából, rendszeresen számol be a rendőrséggel kapcsolatos történtekről is. Most ezt díjazták, a szóvivő az év rendőre lett sajtó- és tömegkommunikációs kategóriában. Azt mondta, megtisztelő számára a miniszteri díj.

– A megyében dolgozó körülbelül 3400 rendőr munkája kellett ahhoz, hogy ezt megkaphassam. Az ő eredményes munkájuk tette ezt lehetővé, ha ők jól dolgoznak, akkor nekem könnyű dolgom van, hiszen az eredményeket könnyű kommunikálni. A parancsnokaim, akik kitüntettek bizalmukkal, hogy úgy végezhettem a munkát, ahogy ők ezt meghatározták és ez jó volt, mint utólag kiderült. Közvetlen munkatársaimnak, Fedor Ritának, Fehérvári Mariettának és Gál Attilának is köszönetet mondanék, akikkel a kommunikációs területen együtt dolgozunk és nagyon sokat segítenek, az ő munkájuk is vastagon benne van ebben az elismerésben. De a családomnak is, nem könnyű nekik elviselni azt az időbeosztást, amivel ez a munka jár – mondta el Fülöp Gergely, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

További képekért kattintson a fotóra!

Nemcsak rendőr, tűzoltó is kapott elismerést. Toldi András százados, a nyíregyházi hivatásos tűzoltók parancsnoka is miniszteri elismerést kapott. Az Év tűzoltója címről azt mondta, azért is nagy megtiszteltetés, mert a kitüntetést egy évben csak három ember kapja meg az országban.

– Lendületet és motivációt ad egy ilyen elismerés. Vezetőim és én is úgy értelmeztem, hogy amit az elmúlt 15 évben csináltam, az megállta a helyét, és az állományom is helytállt, illetve jó irányba halad – emelte ki Toldi András, a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóság parancsnoka.

A Belügyminisztérium vezetője a tűzoltóság napja alkalmából Szent Flórián érdemjelet adományozott Szepesi Gábor alezredesnek, a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség Katasztrófavédelmi Hatósági Osztálya vezetőjének a több évtizedes munkájáért.

– Nagyon meglepődtem, egyáltalán nem számítottam erre a kitüntetésre. Megható volt az ünnepség, örülök neki, hogy a megyében engem is megtiszteltek ezzel az elismeréssel – mondta el Szepesi Gábor, a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség Katasztrófavédelmi Hatósági Osztályának vezetője.

A katasztrófavédelem állományából húszan részesültek elismerésben. A két nyíregyházi díjazott mellett soron kívül tűzoltó ezredessé léptették elő Schweglerné Erdős Tündét, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság gazdasági igazgatóhelyettesét.

Erdős József

(Fotó: Trifonov Éva)