Nyíregyházi Advent – Más lesz mint az eddigiek!

A szervezők a kicsikre is gondoltak, hiszen lesz kisvasút, e-sport versenyek és a megszokottak szerint a Mikulás is várja őket; idén a város karácsonyfája mellett. Egy nyíregyházi lakos elmondta:

Pestről jött haza az unokánk, feljöttünk megnézni, hogy áll a karácsonyi forgatag. Egészen jó ütemben halad, már most nagyon tetszik nekünk, minden évben eljövünk megnézni, csodálatos! Szerintem szebb, mint a tavalyi, vagy az eddigiek.

– mondta el Csaloszka András.

Az adventi programokról sajtótájékoztatót tartott Dr. Ulrich Attila.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Az alpolgármester elmondta, szerették volna az idei forgatagot még különlegesebbé tenni.

Sok újdonsággal készültünk, új fények, házak, más elrendezés és más árusokkal is várjuk az érdeklődőket. Új szórakozási lehetőség is lesz, egy 25-30 méter magas körhinta, amely fényárba fogja úsztatni Nyíregyház Samassa terét. Köszönjük a Római Katolikus Egyháznak, hogy ez a hatalmas körhinta az advent idejére ott lehet. A hagyományos részét sem felejtjük el, hiszen december 2-án 16:30-kor polgármester úr köszöntője után, az első adventi gyertyát meggyújtjuk és hivatalosan is felkapcsoljuk a fényeket.

Idén a főtéri kávézók és éttermek is csatlakoztak a forgataghoz, hiszen fűtött sátrakkal, illetve vacsora estekkel készülnek. Csütörtökönként lapcsánkaosztás is lesz a belvárosban, hétköznap délutánonként pedig zenés-táncos előadások lesznek a főtéri színpadon, jellemzően fél öttől. A prímet a nyíregyházi, népszerű zenekarok viszik majd, de jár a köszönet az iskoláknak és a színháznak is az aktivitásért.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

A hétvégék pedig ismét az országosan jegyzett sztárok műsoraitól lesz 'hangos': idén Varga Miklós, Gergely Róbert, Kökény Attila és Szulák Andrea a húzónevek. Az ünnepi programokról az Adventi kiadványban, valamint a városi webportálon, a nyiregyhaza.hu-n részletesebben olvashatnak.

 

Horváth Kíra