Nyíregyházára ért a Békefutás

Nyíregyháza belvárosában a Kossuth téren fogadták a Békefutás résztvevőit. A csapat Románia felől érkezett Magyarországra, s a szabolcsi megyeszékhelyen tartottak egy kis pihenőt. A csoporthoz nyíregyháziak is csatlakoztak. A futókat az eső sem tántorította el, azt mondták, a futáshoz nincs rossz idő, csak rossz öltözet. A Békefutás résztvevőit Nyíregyházán a városháza előtt Batizi Tamás kabinetvezető köszöntötte.

– Nagyon sajnáltam őket, hiszen ömlő esőben kellett futniuk – mondta Batizi Tamás. – De a Békefutás szépségét mutatja, hogy rengetegen csatlakoztak, és nagyon sok mosolygós, kedves arcú emberrel találkoztunk.

 

A VILÁG LEGNAGYOBB VÁLTÓFUTÁSA

 

A Peace Run a világ legnagyobb váltófutása. A több mint két évtizedes múltra tekintő rendezvényt olyan neves személyiségek támogatták, mint II. János Pál pápa, Nelson Mandela, Muhammad Ali és Teréz anya.

További képekért kattintson a fotóra!

– A Békefutás célja, hogy terjesszük az egymás közötti, városok közötti, nemzetek közötti békét, de valójában mindenki először magában tud békét teremteni, és utána tudja megteremteni azt a családjában és kisebb közösségében – mondta Csornai Kinga, a futás egyik magyarországi szervezője. – A Békefutás mottója, hogy „Tégy egy lépést a békéért, tiéd az első lépés!”, és ezt most mi mind megtettük, akik futottunk.

 

MAGYARORSZÁG 19. ALKALOMMAL CSATLAKOZOTT

 

Az 5 kontinens 100 országában párhuzamosan zajló Békefutásba világszerte több 10 ezer ember kapcsolódik be. Magyarország már 19. alkalommal vett részt a rendezvényen.

– Én úgy érzem, hogy mindenkinek kötelessége részt venni abban, amit fontosnak talál – mondta Pettermann György, aki futóként érkezett a Kossuth térre. – A béke az emberek számára nagyon fontos, hogyha kívül és belül is békét érzünk, akkor ugyanazt adjuk át másoknak is, ugyanazt tükrözzük vissza, és csak így lehet elérni azt, hogy béke legyen a világban.

A futók Nyíregyházán elénekelték a Békefutás dalát, majd kicsit felfrissülhettek, a városházán vendégül látták őket. A futók ajándékot is hoztak, egy, a békét szimbolizáló festményt adtak a városnak.

F. A.

(Fotó: Szarka Lajos)