Nyíregyházán tánccal űzik a telet!

Improvizálva melegített be Demarcsek Dani és a Terne Cserhája autentikus cigány zenekar a nyíregyházi Táncfarsang előtt. A fiatal táncost a közelmúltban egy egész ország megismerhette a közmédia Felszállott a páva tehetségkutatójából. Most hazai pályán lépett a közönség elé. Daniról kiderült, hogy a Magyar Táncművészeti Egyetem hallgatója és közben már tanít is.

Számomra minden a tánc körül forog, az egész életem. Én is már kezdő és gyakorló táncpedagógus vagyok a Vásárhelyi László Alapfokú Művészeti Iskolában és nagyon szeretem ezt a műfajt. Azt szeretném elérni, hogy akik engem látnak táncolni, vagy akiket tanítok, azok is ugyanennyire szeressék.

– mondta Demarcsek Dani.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Trifonov Éva

Ez a legnehezebb tánc...

Dani párja a színpadon és az életben is az egzotikus szépségű Cruz Heather Laura. A táncoslány édesapja a Fülöp-szigetekről származik, az anyukája pedig magyar. A táncfarsangon különleges nagyecsedi cigánytáncokat mutattak be.

Nekem nagyon nehéz alapvetően ez a tánc, szerintem ez a legnehezebb, legkomplikáltabb magyar tánc, mert van egy olyan stílusa, amit nem könnyű elsajátítani és csak tényleg az tudja nagyon, akinek benne van a vérében.

– hangsúlyozta Cruz Heather Laura.


További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Trifonov Éva

Országos szinten szinte minden

A néptánc mellett balettet és modern táncokat is láthatott a közönség a Táncfarsang első napján. Nyíregyháza legnívósabb táncegyüttesei mutattak be nagyszabású produkciót. A Móricz Zsigmond Színházban már több mint tíz éve hagyomány, hogy különböző táncos produkciókkal búcsúztatják a telet.

Nemcsak a város legjobb együttesei jöhetnek össze, de országos szinten megpróbáljuk a legnívósabb, legszínvonalasabb táncegyütteseket három napban összegyűjteni és tényleg évről-évre sikerül nagyon változatos programot összeállítani.

– tette hozzá Kirják Róbert, igazgató.

A kecskeméti City Balett Carmenje, A TMK Alkalmi Társulat Prométheusza és a Las Flamencas, azaz Lippai Andrea és Pirók Zsófia különleges flamenco produkciója is műsorra kerül az idei nyíregyházi Táncfarsang három estéjén.

 

Z. Pintye Zsolt