Nyíregyházán népszerűsítette a jégkorongot Szapporó egyik hőse

Válogatott jégkorongozók népszerűsítették a sportágat Nyíregyházán. Az ovikori keretében a megyeszékhelyen megtanulhatnak korcsolyázni a gyerekek, közülük pedig többen a Szabolcsi Sólymok együttesében is játszanak. 

Vas Márton egyike a szapporói hősöknek. 2008-ban a magyar válogatott kiharcolta a feljutást a legmagasabb osztályba. A győztes gólt a sorsdöntő meccsen éppen Vas Márton szerezte. Később játszott a tengerentúlon is, és több külföldi csapatban. Most azért érkezett Nyíregyházára, hogy népszerűsítse a hokit. Több új jégpálya épült az elmúlt években, többek között a szabolcsi megyeszékhelyen is. 

- Ez nagyon sokat számít, több a jégfelület, jobb körülmények között készülhetnek a gyerekek, és többen jégkorongozhatnak - mondta Vas Márton. 

Vas Márton nem egyedül érkezett. Szilágyi Tiffany 98 alkalommal szerepelt a női válogatottban. Nyíregyházán is egyre több lány jégkorongozik, bár a szülők sokszor meglepődve fogadják, amikor a gyerek közli, hogy ezt a sportágat szeretné kipróbálni. 

- Nekem is meglepődtek az elején, de aztán megtetszett nekik is a jégkorong, olyannyira, hogy a lány testvéreim is ezt a sportágat választották. Egy nagyon jó sport – mondta Szilágyi Tiffany. 

Közös a két válogatott játékosban, hogy mindkettejükkel gyerekkorban Kercsó Árpád foglalkozott. Ő most a Szabolcsi Sólymok szakmai munkáját felügyeli. Az ovikori programnak köszönhetően több tehetséget is találtak az elmúlt hetekben. A válogatottak játékosok segíthetik a népszerűsítést. 

- Nagyon jó ez a program, mert sok gyerek ismerkedhet meg a jégkoronggal. Az oviprogram keretében már nyolc olyan fiatalt választottunk ki, aki csatlakozhat a csapathoz - mondta  Kercsó Árpád mesteredző. 

A Városi Jégpályán 4 cm vastag most a jég, és hétfőtől a közönség is korcsolyázhat, a jégkorongozók pedig hazai környezetben készülhetnek.