Nyíregyházán járt Colleen Bell

A látogatás alkalmával készült felvételekért kattintson az alábbi linkre!

Még nyíregyházi látogatása előtt nyírbátori kitérőt tett Colleen Bell, az Egyesült Államok nagykövete, ahol részt vett a holokauszt áldozataira emlékező, az Élet Menete utazóvagon kiállítás megnyitóján.

 

Szimulátorban a nagykövet

 

Később, a Nyíregyházi Egyetemen a nagykövetasszony kedélyesen elbeszélgetett az intézmény oktatóival és néhány diákjával. Bárki kérdezhetett tőle, kedves volt, érdeklődő és fesztelen. A találkozót követően körbejárta az intézményt, megismerkedett a pilótaképzéssel, sőt még a repülőgépszimulátort is kipróbálta.

 

Kiváló felsőoktatás

 

Az USA nagykövete napok óta járja az ország felsőoktatási intézményeit, járt a Szegedi Egyetemen, Pécsett, Debrecenben, a főváros több neves főiskoláján és egyetemén. Elmondása szerint a magyar diákok nagyon tehetségesek, jó képességűek és szorgalmasak. 

– Magyarországon egy nagyon erős, tradicionális, kiváló felsőoktatási rendszer működik. Országos körutam során ellátogattam a pécsi, a szegedi, a debreceni és sok fővárosi egyetemre, valamint ide is. Magyarország büszke lehet erre az erős tradícióra, a tehetségeire, a professzionális ügyintézőire, a kiváló oktatóira, ami nagyon fontos, továbbá a jó felfogású és kíváncsi diákjaira – mondta Colleen Bell, az Egyesült Államok nagykövete.

 

Együttműködés

 

A nagykövetasszony azt is elmondta, ahogyan korábban is volt rá lehetőség, továbbra is jó esélyt lát arra, hogy a magyar felsőoktatási intézmények a jövőben is együttműködjenek az USA-beli főiskolákkal, egyetemekkel.

Piszár Tünde