Nyíregyházán járt a tollaslabda szövetségi kapitány

Nyíregyházán tartott edzést a tollaslabda válogatott szövetségi kapitánya. A skót tréner találkozott a Sportcentrum fiataljaival, és bízik abban, hogy a tehetséges játékosok nemzetközi versenyeken is képviselhetők majd az országot. 

A Tollaslabda Szövetség új programjának részeként a szövetségi kapitány, Gregor McVean ellátogatott Nyíregyházára a Sportcentrum tollaslabda szakosztályához. Megismerkedett az utánpótlás korú játékosokkal, és tartott egy bemutató edzést is. A látogatás  lényege az volt, hogy a szövetségi kapitány elősegítse a helyi edzők képzését, hosszú távon növelje a játékosok létszámát, az edzések színvonalát, és ezzel együtt az egész magyar tollaslabda sport fejlődését.

- Januárban elindítottunk egy új programot, melynek részeként körbejárom az országot. Elmegyek azokhoz a klubokhoz, melyek a szövetséggel felvették a kapcsolatot, és szívesen megyek mindenhová. Nyíregyháza jelentkezett, így örömmel tartok itt is edzést – mondta Gregor McVean szövetségi kapitány. 

A skót származású egykori ifjúsági válogatott tollaslabdázó bízik abban, hogy a 2024-es párizsi olimpián is lesznek majd magyar tollaslabdázók. Nyíregyházán közel ötven éves múltra tekint vissza a sportág, ennek eredményeként az elmúlt esztendőkben számos ismert sportolója volt a városnak. Sára Jenő alapította meg a tollaslabda szakágat, és több bajnoka is volt Nyíregyházának, elég csak Harsági Andreát említeni. Most is vannak tehetséges játékosok. 

- Legalább 2-3 év munkája kell ahhoz, hogy eredményt érjenek el a gyerekek. Vannak tehetséges fiataljaink, bízunk abban, hogy sikeresek lesznek majd. A kapitány feltörekvő egyesületekhez látogat el, ahol sok fiatal van, megtisztelő, hogy hozzánk is eljött - mondta Jakabné Keul Andrea a Nyíregyházi Sportcentrum edzője.  

A Nyíregyházi Sportcentrum tollaslabda szakága az Atlétikai Centrumban kialakított teremben dolgozik. Ideális körülmények között edzhetnek a gyerekek, egy-egy ilyen különleges tréning pedig plusz motivációt jelent.