Nyíregyházán is vár a Mikulás
Fotó: Szarka Lajos

December 3-án, advent első vasárnapján tárta ki először kapuját a Mikulás-ház Nyíregyházán. Azóta kígyózó sorban érkeznek a gyerekek a Kossuth térre a nagyszakállúhoz, aki egészen december 8-ig várja őket.

 

Énekszóval köszöntötték a Mikulást a Nyíregyházi Bem József Általános Iskola 1. c osztályos tanulói hétfő délután. A gyerekek a vidám dal mellett rajzokkal is készültek a nagyszakállúnak, aki örömmel fogadta őket, és meghallgatta kívánságaikat.

A gyerekek a Mikulásnak hozott rajzaikat a város karácsonyfájára helyezték fel díszként. Volt, aki klasszikus karácsonyi képet készített, de akadtak közöttük modern szuperhősöket ábrázolók is.

Hosszú sorok állnak a Mikulás-ház előtt, mióta advent első vasárnapján kinyitotta kapuit. A város idén 15 méteres karácsonyfája melletti Mikulás-házhoz rengetegen érkeznek, hogy bejussanak a nagyszakállúhoz. A Mikulás elmondása szerint pedig idén csupa jó gyermek látogatott el hozzá.

A Mikulásnak írt levelek hagyománya sok család számára kiemelt jelentőséggel bír, mivel lehetővé teszi a gyermekek számára, hogy kifejezzék kívánságaikat és örömet találjanak az ajándéklistájuk elküldésében. A nyíregyházi Mikulás-háznál erre is van lehetőség, a postaláda pedig rendre megtelik. A nagyszakállú városunkban egészen december 8-ig, naponta 13 és 19 óra között várja a gyerekeket.