Nyíregyházán is javult a közbiztonság

 

Rendőrök és polgárőrök közösen derítettek fel egy kábítószeres ügyet Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Ezért az országos rendőrfőkapitány elismerésben részesítette a résztvevőket. Ezzel kezdődött a Nagyvárosi Bűnmegelőzési Program zárórendezvénye Nyíregyházán. A rendőrség képviselői elmondták, a másfél éves országos program célja az volt, hogy a különböző szervezetek összefogásával javuljon az állampolgárok szubjektív biztonságérzete és ezt sikerült is elérni. – Az elmúlt években jelentős mértékben csökkent az ismertté vált bűncselekmények száma, de ami ennél is fontosabb, hogy a polgárok, akik ezeken a területeken, településeken élnek, a szubjektív közbiztonságérzetük vonatkozásában folyamatosan javuló visszajelzéseket adnak a rendőrségnek és a BM-nek. Alapvetően a polgárok szubjektív biztonságérzete az a mérték, amihez igazítani kell a rendőri munkát – hangsúlyozta Papp Károly, országos rendőrfőkapitány.


További képekért kattintson a fotóra!

Fotó: Szarka Lajos

 

Nőtt a polgárőrök létszáma

 

A szombati rendezvényen az is kiderült, hogy a közbiztonsági mutatókat illetően a kelet-magyarországi nagyvárosok között Nyíregyháza a negyedik helyen áll. A polgárőrök hozzáfűzték, a program ahhoz is hozzájárult, hogy ráirányítsák a figyelmet a polgárőrség munkájára és ezzel növekedjen a létszámuk.  – Nőtt a polgárőrség létszáma a nagyvárosokban, ez fontos volt, mert általában a polgárőrség a vidék Magyarországának a mozgalma. A nagyvárosokban nagyon nehéz megszervezni a polgárőrséget, de több mint ezer fővel nőtt a nagyvárosokban a polgárőrség létszáma, a másik ilyen tapasztalatunk pedig, hogy 30 százalék körül csökkent a jogsértések száma a nagyvárosokban – fogalmazott Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke.

 

További képekért kattintson a fotóra!

Fotó: Szarka Lajos

 

Az önkormányzat segítő kezet nyújt

 

A bűnmegelőzési program eredményeit az önkormányzat is üdvözölte. Dr. feUlrich Attila azt mondta, a város lehetőségeihez mérten, mindent megtesz azért, hogy nemcsak a rendőrök, hanem a polgárőrök munkája is kiegyensúlyozott legyen… – Nyíregyháza város nevében szeretném megköszönni azt a munkát, amit azért tesznek, hogy az itt és a bokortanyákon élő polgáraink nyugalomban és békében élhessék mindennapjaikat. Köszönöm szépen azt, hogy olyan rendezvényeken is részt vesznek, amely nem elsősorban rendőri feladat, hanem különböző városi nagyrendezvényeken is megjelennek – emelte ki dr. Ulrich Attila, alpolgármester.

A rendezvényen elismerték Bordás Béla munkáját is. A rendőrség hangsúlyozta, a városgondok 40 éve segíti a helyi rendőrség és polgárőrség tevékenységét.

Z. Pintye Zsolt