Nyíregyházán a sportlövők elitje
Közel harminc év után ismét Nyíregyháza rendezi meg a hétvégén az 50m-es Tűzfegyveres Országos Bajnokságot. Olimpikonjaink is városunkba látogatnak, és megküzdenek a bajnoki címért. Az OB ma kezdődött.

  Pénteken a szabadpisztolyosok viadalával megkezdődött a 2016-os Túzfegyveres Országos Bajnokság. Nyíregyházán alaposan megpezsdült a sportlövő élet, mivel a tavalyi év végén itt rendezték a diákolimpiai döntőt, tavasszal pedig a szabolcsi megyeszékhelyen edzőtáborozott az olimpiára készül magyar válogatott. Most az országos bajnokság rendezésére pályázott az egyesület.

- A sor ezzel még nem ért véget, mivel rövidesen a junior bajnokságnak is Nyíregyháza lesz a házigazdája, jövőre pedig egy rangos nemzetközi versenyt rendezünk a Continental Arénában – mondta Veres Andrea a Nyíregyházi Polgári Lövész Egyesület ügyvezető elnöke.

Az ifjúsági kategóriában a nyíregyházi csapat a Vareha Attila, Kiss Attila, Agárdy Vilmos összeállításban második lett, utóbbi egyéniben is ezüstérmet szerzett. Az Országos Bajnokságra a legjobb magyar sportlövők érkeztek. A magyar olimpikonok közül a Rióban ötödik helyen végzett Sidi Péter, továbbá Péni István, Tátrai Miklós, Szabián Norbert, Egri Viktória és Miskolczi Julianna vesz részt az eseményen. Tátrai Miklósnak ezúttal nem sikerült jól a verseny.

- Sokat rontottam, nem éreztem a lövéseket. Ami az olimpiát illeti, óriási élmény volt, hogy részt vehettem, és bár az első versenyem után csalódott voltam, mégis örök emlék marad Rió – mondta Tátrai Miklós olimpikon.

A szabadpisztolyosok egyéni és csapatversenye után szombaton és vasárnap a szabad és a sportpuskások mérik össze tudásukat a lőtéren.

Dankó László