Nyíregyházán a sportlövő válogatott
A szabolcsi megyeszékhelyen edzőtáboroznak az olimpiára készülő sportlövők.

Kedden érkeztek és csütörtökig maradnak Nyíregyházán a sportlövő válogatott tagjai. A versenyzők folyamatosan készülnek az olimpiára. 

– Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy elfogadták a meghívásunkat. A klub gyerekei már nagyon várták a válogatottak érkezését, hiszen sokat lehet tőlük tanulni, mi pedig igyekszünk minden feltételt megteremteni ahhoz, hogy segítsük a versenyzők felkészülését – mondta Veres Andrea, a Nyíregyházi Polgári Lövész Egyesület elnöke. 

Tátrai Miklós a Győrben rendezett Európa-bajnokságon kvalifikálta magát az olimpiára. Azóta Rióra készül. 

– Néha előfordul, hogy elegem van az edzésekből, de pontosan tudom, hogy a sikeres szerepléshez szükség van a tréningekre, edzőtáborokra. A győri EB-n fantasztikus hangulat volt, nagy volt a teher rajtam a kvalifikáció miatt, de jól sikerült a verseny – mondta Tátrai Miklós.

Szabián Norbert a lövések után a fegyverét is bemutatta. Puskája és felszerelése is speciális anyagból készült, és szinte semmiben nem hasonlít egy katonai fegyverre. 

– Ez egy svájci gyártmányú fegyver, a tavalyi év elején kezdték el forgalmazni. Ezzel lőttem a kvótámat Mariborban. Egyedi markolattal rendelkezik, mely az én kezemre készült, minden állítható rajta, a vadászfegyverekkel nem hasonlítható össze – mondta Szabián Norbert. 

A nyíregyházi klubnál több tehetséges versenyző is van, számukra nagy lökést adhat a válogatottakkal való találkozás.

Dankó László 

(Fotó: Szarka Lajos)