Elnöki látogatás
A röplabda-válogatott edzésén járt a Magyar Röplabda Szövetség vezetője. Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere bízik abban, hogy jó hangulatú mérkőzéseket láthatunk a hétvégén a Continental Arénában.

Meglátogatta a Nyíregyházán készülő női röplabda-válogatottat dr. Kovács Ferenc. A Magyar Röplabda Szövetség elnöke a felújított sportcsarnok mellett a csapat edzésére is kíváncsi volt, és röviden a szakmai stáb tagjaival is beszélt.

A Continental Arénában a hétvégi Európa-liga találkozók lesznek az első mérkőzések, így a szabolcsi megyeszékhelyen mindenki izgatottan várja a találkozókat. A jegyek szépen fogynak, a pénteki napon már biztosan több mint kétezer néző lesz.

Mint házigazda polgármester és mint a szövetség elnöke is érdekelt az edzés és a sportcsarnok, melyet most láttam így berendezve először. Nagyon tetszik, de azt mondta Jan De Brandt szövetségi kapitány és Jókay Zoltán edző is, hogy minden rendben van, mindennel elégedettek. Reméljük, a közönség is nagyszerű lesz, és jó eredményt ér el a válogatott. Ami a Continental Arénát illeti, ennyit számít, ha van gazdája egy létesítménynek. 2013-ban Nyíregyháza térítés nélkül megkapta az akkor már nagyon rossz állapotban lévő Bujtosi Szabadidő Csarnokot, és azonnal kicseréltük a parkettát. A Miniszterelnök Úrral folytatott tárgyalás után megkaptuk a kormányzati támogatást a felújításra, mely 2,1 milliárd forint volt, és első körben az energetikai felújítás történt meg 2014 őszére, most pedig a belső is megszépült. Nagyon örülök, hogy egy ilyen színvonalas nyitórendezvénnyel, a tavaly Európa-liga győztes női röplabda-válogatott mérkőzéseivel tudjuk avatni az Arénát – mondta dr. Kovács Ferenc, az MRSZ elnöke, Nyíregyháza polgármestere.

Dankó László

(Fotó: Szarka Lajos)