Nyíregyházán a Mokka

Reggel 6 órakor a nyíregyházi Aquarius Élményfürdőben reggeli adáshoz készülődött a Mokka stábja. A TV2 műsora a Magyar Turizmus Zrt. meghívására érkezett Nyíregyházára. – A cél a térség turisztikai attrakcióinak bemutatásával a megyei turizmus élénkítése – hangsúlyozta Katona Ilona, a Magyar Turizmus Zrt. Észak-Alföldi RMI igazgatója.

A műsor vendége volt dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere is, aki interjújában kiemelte az európai viszonylatban is híres Nyíregyházi Állatpark, a Sóstói Múzeumfalu és a gyógyhely minősítéssel rendelkező Parkfürdő, valamint az Aquarius Élményfürdő és a Tófürdő turistavonzó szerepét. Hozzátette, a fürdőkomplexumban napokon belül megkezdődik a gyógyítótevékenység is, így nem csupán kikapcsolódási, hanem egészségügyi szempontból is fontos lehetőségeket biztosít Sóstó. A város vezetője elmondta, a pihenők kényelmét tó körüli futópálya és több kilométer hosszú kerékpárút is szolgálja. Az elmúlt nyáron rengeteg turista kereste fel Nyíregyházát, ezért a város célja a szálláskínálat bővítése is.

A Mokka műsorvezetője, Demcsák Zsuzsa nem először jár városunkban, tavaly gyermekeivel az állatparkba látogattak. Elmondása szerint a város és a nyíregyházi vendégszeretet pozitív csalódás volt számára.

A népszerű reggeli műsorban öt napon keresztül – Nyíregyháza mellett – a megye több ismert turisztikai attrakciója is bemutatkozik, úgy mint a szilvaút, a középkori templomok útja, de fókuszálnak majd a gasztronómiai, kulturális és vallási turizmus értékeire is.

Piszár Tünde