Nyíregyháza önkormányzata is intézkedett

Munkatársunk, Sipos Marianna helyszíni beszámolója szerint első látásra nyugodt hétvégi hangulat jellemzi a környéket, de egy sarokkal távolabb, az épület belső udvar felőli oldalán már láthatóak a pusztítás nyomai. Az egyik lakó számolt be arról, a házban keringő információk szerint az elhunyt hölgy olyan élethelyzetbe került, hogy nem látott más kiutat, így ő gyújthatta fel a lakását. A házban jelenleg is dolgozó tűzvizsgálók azonban sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudták ezeket az értesüléseket. A vizsgálat befejeztét követően ígértek hivatalos tájékoztatást.

További képekért kattintson a fotóra!

Az épületbe lépve csak a füstszag, illetve a betört bejárati ajtók jelezték, hogy alig pár órája ott tűzeset történt. A lépcsőházat időközben feltakarították, a negyedik emeleten azonban már kormos falak, szénné égett ajtók között dolgoznak a tűzvizsgálók.

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata szóvivőjének tájékoztatása szerint a NYÍRVV vezetője még az éjszaka folyamán a helyszínre érkezett annak érdekében, hogy személyesen intézkedjen a szerencsétlenül járt lakók elhelyezéséről. Rendes Sándor hozzátette, az önkormányzat által felajánlott ideiglenes elhelyezést végül mindössze egyetlen lakó igényelte.

(Fotó: Kohut Árpád)

TOVÁBBI HÍREINK A TŰZESETRŐL:

Unokájával együtt a mélybe vetette magát
Tragédia a Petőfi utcán