Nyíregyháza minden közterületi játszóterét és kondiparkját megtisztítják
Fotó: Szarka Lajos

Fertőtlenítik Nyíregyháza minden közterületi játszóterét és a kondiparkokat is. A Nyírvv munkatársai április elsejétől, szerdától hypós fertőtlenítőszeres folyadékkal permetezik a játszóeszközöket. A lakosságtól azt kérik, továbbra is kerüljék a csoportosulást és tartsák be a másfél méteres távolságot.

Üres volt a játszótér a reggeli órákban szerdán Nyíregyházán, csak a NYÍRVV munkatársai dolgoztak a Benczúr téren. Fontos feladatot láttak el a védőruhába öltözött szakemberek, a játszóeszközök szakszerű fertőtlenítését végezték.

Óvintézkedések a járvány terjedése ellen

Ennek célja, hogy megakadályozzák a koronavírus további terjedését, így április elsejétől elkezdték a közterületeken lévő játszóterek és kondiparkok tisztítását.

NYÍRVV Nonprofit Kft. Nyíregyháza 102 játszóterén és a kondiparkokban egyaránt elkezdte a játszószereknek a fertőtlenítését. A társaság munkatársai hypós oldattal permetezik az eszközöket és a játszótereket.

- közölte Petró Árpád, a Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Nonprofit Kft. ügyvezetője.

További helyszíneken is fertőtlenítenek

A Búza téri piaccsarnok után szerdától két darab motoros háti permetezőgéppel a játszótereket és a kondiparkokat is fertőtlenítik, de a városüzemeltető kft a közterületi bútorok tisztítását is napokon belül elkezdi. Tekintettel a járványveszélyre és a kormány által elrendelt kijárási korlátozásra, a nyíregyházi Operatív Munkacsoport továbbra is azt kéri a lakosságtól, hogy minden esetben kerüljék a csoportosulást és tartsák be a másfél méteres távolságot.