Nyíregyháza mától 300 Mbit/sec sebességre kapcsolt

A technológia, amely ezt a gyorsaságot lehetővé teszi, az LTE-Advanced, amely a 4G következő lépcsőfokát jelenti. A Telekom éppen egy éve jelentette be, hogy több budapesti helyszínen tesztelte az akár 300 Mbit/sec sebességű technológiát, ma pedig Nyíregyházán bekapcsolta a villámgyors mobilinternet szolgáltatást.

Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója elmondta: – Nagyon örülünk, hogy Magyarországon ismét elsőként kapcsolhattuk be a 300 Mbit/sec sebességű technológiát partnerünkkel, az Ericssonnal közösen. Külön öröm, hogy ezt az előremutató szolgáltatást a Digitális Magyarország Program első állomásán, Nyíregyháza lakói számára tesszük elsőként elérhetővé. Meggyőződésünk, hogy a lakosság 97 százaléka számára már elérhető 4G mobil szélessáv és annak következő generációja infrastrukturális oldalon a digitális fejlődés egyik kulcstényezője Európában és Magyarországon is. Célunk, hogy beruházásainkkal előmozdítsuk az új technológiák és a legkorszerűbb szolgáltatások minél szélesebb körű elterjedését hazánkban, ezzel is hozzájárulva a Digitális Magyarország célkitűzéseinek megvalósításához.

[REKLAM]

– A Digitális Magyarország magában foglal minden uniós és hazai forrásból 2020-ig megvalósuló infokommunikációs fejlesztést, ugyanakkor nyitott arra, hogy a kormányzati szerveken kívül más partnerek, cégek és intézmények is tevékeny résztvevőként csatlakozzanak a programhoz.
A Digitális Magyarország Program keretében soha nem látott mértékű fejlesztések valósulnak meg a digitális közösség és gazdaság, a digitális állam, valamint a digitális készségek területén is. Ennek köszönhetően 2020-ig növekszik az állam által nyújtott elektronikus közszolgáltatások száma, a digitális írástudás elterjedésével nő az állampolgárok egyéni életminősége, míg a digitális gazdaság kiszélesítésével jelentősen nő hazánk versenyképessége is – tájékoztatott Solymár Károly Balázs, infokommunikációért felelős helyettes államtitkár.

[REKLAM]

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere a fejlesztéssel kapcsolatban elmondta: – Nyíregyházának számos előnye származott eddig is abból, hogy a Digitális Magyarország megteremtését célzó program első helyszíne lehet. A Magyar Telekommal igazi partneri kapcsolatot sikerült kiépítenünk, a programban meghatározott széles sávú internethálózat kiépítésén túl is sikeres és gyümölcsöző az együttműködésünk. Az, hogy az LTE-Advanced technológia a főváros után először Nyíregyházán lesz elérhető Magyarországon, egy nagyszerű gesztus a cég részéről és egy újabb előny a nyíregyháziak számára.