Nyíregyháza lett az év városa

Az utazó magazin 2017-ben is meghirdette az elmúlt év legjobb turisztikai szolgáltatóit kereső közvélemény-kutatását. A díjakat az olvasók és a szakma véleménye alapján osztják ki minden évben, immár 2002 óta. Szerdán délelőtt a Hotel Moments Budapestben szakmai konferenciával egybekötött díjátadón ítélték oda 16 kategóriában a legjobbaknak járó elismeréseket. Köztük szállodáknak, légitársaságnak, utazási irodának, éttermeknek, wellnes és gyógyfürdőknek, valamint egyetlen városnak, Nyíregyházának, ami most az év városa kategória abszolút győztese lett.

 

JOGGAL NÉPSZERŰ

 

– A turisztikában gyakorlatilag egy város is egy szolgáltatónak számít. Nem véletlen, hogy régen még idegenforgalomnak hívták ezt a szakmát, most pedig már turizmusnak, vendéglátásnak. Ilyen szempontból Nyíregyháza is fantasztikus fejlődésen ment át az elmúlt években, olyannyira, hogy még egy szállodával is gazdagodni fog a jövőben. Kevés hely van a városban a vendégek elszállásolására, ezt pedig azt is jelzi, hogy nagy az érdeklődés a szabolcsi megyeszékhely iránt, vagyis Nyíregyháza joggal lett népszerű – magyarázta dr. Érsek M. Zoltán, Az utazó magazin főszerkesztője.

 

TÖBB FÓRUMON IS SZAVAZHATTAK

 

Az olvasók több fórumon is leadhatták szavazataikat, Budapesten, a 40. utazási kiállításon pedig kérdőíveken is véleményezhették a turisztikai szolgáltatókat. Nyíregyháza közkedveltségét mutatja, hogy azok akik, akik legalább egyszer megfordultak a városban, voksaikkal ki is fejezték tetszésüket.

– Ez már az elmúlt 7 évben a harmadik olyan díj, amit különböző szakmai fórumokon nyertünk. Azt gondolom, ez egy jó visszaigazolás, egy biztatás és elismerés, amit Nyíregyházán az elmúlt években a turisztikában sikerült elérnünk. Remélem, ezt mindenki magáénak érzi és úgy gondolja, érdemes volt és a jövőben is érdemes lesz folytatni a turizmusba belefektetett munkát – tette hozzá dr. Kovács Ferenc polgármester.

Nyitrai Zsolt, stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott az eseményen hangsúlyozta, a turizmus és vendéglátás újra húzóágazat lett Magyarországon. Tavaly rekordévet zárt, és minden fontos mutató nőtt is.

Bruszel Dóra