Nyíregyháza hat útja újult meg – Biztonságosabbá vált a közlekedés
Nyíregyháza hat útja újult meg – Biztonságosabbá vált a közlekedés

Befejeződtek az útfelújítások Nyíregyháza hat pontján, ezzel biztonságosabbá vált a közlekedés. A fejlesztések a Területfejlesztési Operatív Program keretében, Európai Uniós támogatásból valósultak meg. A burkolatcserék mellett buszöblök, gyalogátkelőhelyek és új járdaszakaszok is kialakításra kerültek.

Egy átfogó fejlesztés keretében valósult meg a Blaha Lujza sétány, a Rákóczi utca a Víz utcától az Északi körútig, a Vasvári Pál utca a Rákóczi utcától az Északi körútig, a Vasvári Pál utca az Északi körúttól a tervezett Stadion utcai körforgalomig, a Bethlen Gábor utca a Búza utcától a Bessenyei térig, valamint a Debreceni út a Kígyó utca és nagykörút közötti szakaszának felújítása. A fejlesztések célja az volt, hogy Nyíregyháza városközpont irányába megjelenő jelentős gépjárműforgalom számára biztonságosabb közlekedési feltételek legyenek.

Az operatív programnak az egyik fontos eleme, hogy minden közlekedőnek az érdekét figyelembe kell venni. Például ha van egy szakadási pont egy kerékpárúton, akkor azt meg kell szüntetni. Ott ahol nem elég biztonságos egy szakasz, gyalogátkelőhelyet kell építeni, van ahol sikerült ezeket okos zebrákkal megvalósítani. Ezeket látva elmondhatjuk, hogy ebben a projektben nem csak gazdaságfejlesztési szempontok lettek figyelembe véve, hanem közlekedésbiztonsági szempontok is 

- mondta el Pató István a Városfejlesztési és Városüzemeltetési Osztály osztályvezetője.

A különböző helyszíneken burkolatfelújítás, a kerékpáros létesítményekben szakadási pont megszüntetése, akadálymentesítés, autóbuszöblök szabványosítása, autóbuszperonok akadálymentesítése egyaránt történt, a csapadékvíz-elvezetés megfelelőségének ellenőrzése, szükség szerinti egyéb beavatkozások megvalósítása mellett.