Nyíregyháza és a Nyírség is bemutatkozott az Utazás kiállításon

Tavaszi csomagajánlatok sora várja az érdeklődőket idén is Nyíregyházán. Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Desztinációs Menedzsment Iroda ügyvezetője elmondta, a március 2. és 5. között rendezett Utazás kiállításra külön készültek egy, a környék szálláshelyeit bemutató füzettel. A Hungexpo Budapesti Vásárközpontban tartott legjelentősebb országos turisztikai seregszemlén a nyíregyházi iroda az észak-alföldi régió standján belül mutatkozott be. A cél az volt, hogy Nyíregyháza, Sóstógyógyfürdő és a Nyírség turisztikai kínálatát a lehető legszélesebb körben megismertessék. Elsősorban azokra az új attrakciókra koncentráltak, amelyek 2016-ban nyíltak meg, és talán még kevésbé ismertek a nagyközönség számára. Ilyenek például a Nyíregyházi Állatpark Andok világa, a Múzeumfalunak az új típusú rendezvényei, a Kállai-kúriára Kállósemjénben, vagy Nyírbátorban a 2016-ban gyógyhellyé nyilvánított szénaréti tó és környéke.

 

Népszerű turisztikai célpont

 

Furkóné Szabó Marianna hangsúlyozta, Nyíregyháza és a Nyírség nagy népszerűségnek örvend a turisták körében, a kiállításon is sokan érdeklődtek már a térség kínálta húsvéti programok és rendezvények iránt. Kiemelte, a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően a régió turisztikai versenyképessége évről évre jelentősen nő, és egyre vonzóbb célpont a kikapcsolódni vágyók körében.

 

Több száz nemzetközi kiállító

 

Az Utazás kiállítást idén 40. alkalommal rendezték meg. 23 országból több mint 300 kiállító kínálatából válogathattak a látogatók. A kiállítás belföldi díszvendége az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált (EYOF) rendező Győr, a külföldi Oroszország, a kulturális díszvendége pedig Pannonhalma volt.

Zadubenszki Norbert