Nyíregyháza belvárosában ismét amatőr strandröplabda versenyt szerveznek

A Hübner-H Gumi- és Műanyagipari Kft. 2023. június 29. és július 02. között ismét Amatőr Strandröplabda Versenyt szervez Nyíregyházán, a Kossuth tér, a Római Katolikus Templom és a szökőkút találkozásánál.

200 m3 homok kerül elhelyezésre 50cm magasan nyár közepén Nyíregyháza belvárosában!

A Magyarországon egyedülálló amatőr sportverseny 2012 óta kerül megrendezésre és célja, hogy a lakosság körében népszerűsítsék a röplabdát. Az amatőr versenyre évek óta az ország valamennyi pontjáról érkeznek amatőr játékos kedvű fiatalok, hiszen nevezési díj nincs, ellenben hatszázezer forint az összedíjazás. Az első helyezett csapat 300.000 Ft-ot, a második 200.000Ft-ot, a harmadik helyezett 100.000Ft-ot kap.

A négy napos esemény nemcsak a versenyről szól, hanem esténként különböző gálamérkőzésekkel színesítik a programot a szervezők. Így például Nyíregyháza Polgármesteri Hivatalának csapata a szervező, Hübner-H csapatával méri össze tudását a június 29-i megnyitót követően, majd este a városi fenntartású intézmények barátságos mérkőzései következnek. A péntek reggel kezdődő Beach Volleyball in the City amatőr strandröplabda verseny első napját követően, késő délután, a megye felkért sportcsapatai „küzdenek” meg egymással, így eshet meg, hogy például a teniszesek strandröplabdáznak a kosarasokkal. Izgalmasnak és mindenképpen szórakoztatónak ígérkeznek az esti gálamérkőzések valamennyi napon! Szombaton tovább folytatódik a verseny, majd a város és a megye nagyobb multinacionális vállalatai játszanak a Hübner-H’ Champions keretén belül. A vasárnapot egyrészt a családoknak szentelik a szervezők, hiszen először rendezik meg a családok számára meghirdetett strandröplabda versenyt. A négy napos sporteseményt és a napot pedig egy igazi profi gálamérkőzéssel zárják a szervezők, hiszen két nemzetközi profi csapat fog egymás ellen játszani vasárnap!

A nyíregyházi lakosok és a verseny alatt a városba érkező turisták körében igen népszerű az esemény, hiszen a szervezők igazi beach hangulatot varázsolnak nyár közepén a város központjába. A jó hangulatról kedvelt és ismert helyi DJ-k gondoskodnak és összesen 32 csapat nevezhet a strandröplabda versenyre, amelyről bővebb információ a Facebook oldalukon található: https://www.facebook.com/beachvolleyballinthecity