Nyíregyháza a legjobb szálláshelyek között - Kezdődik a turisztikai szezon

A pünkösdi hosszú hétvégére 15 százalékkal nőttek az előfoglalások az előző évihez képest. A Szallas.hu legfrissebb felmérése szerint Nyíregyháza is a 10 leglátogatottabb település közé tartozik.

A vendégek közel harmada apartmanban, 26 százaléka vendégházban, 23 százaléka hotelben tölti pihenését. A vendégek 14 százaléka választott panziót és 6 százaléka egyéb szálláshelyet. A háromnapos ünnepre a Szallas.hu által közvetített átlagos foglalási ár fejenként és éjszakánként 12 000 forint – közölték.

A május elsejével záródó hosszú hétvégén a foglalások száma alig 10 százalékkal maradt el a “szezont berobbantó, négynapos húsvéti hosszú hétvége számaitól” – írták. A legnépszerűbb belföldi úti célok listáját akkor Budapest, Eger, Pécs vezette, a tízes listában Szeged, Gyula, Sopron, Balatonfüred, Hévíz, Siófok és Hajdúszoboszló is szerepelt.

Az átlagos foglalási ár fejenként és éjszakánként 11 570 forint volt. A vendégek 27 százaléka hotelben, 26 százaléka apartmanban, 24 százaléka vendégházban, 18 százaléka panzióban pihent, 5 százalék pedig egyéb szállástípust választott.

Forrás: SzeretünkUtazni.hu