Nyíregyháza a célpont

Szerkesztõségünk érdeklõdésére Fur­kóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Desztinációs Menedzsment Iroda ügyvezetõje elmondta, gyermekes családok és nyugdíjas baráti körök egyaránt foglalási szándékkal érkeztek a nyíregyházi standhoz, ahol utazási irodák is megjelentek, akár 40–50 férõhelyes szállások után kutatva. Az ügyvezetõ úgy látta: a korábbiakhoz képest többen érkeztek konkrét érdeklõdéssel, s kevesebb volt a „prospektust gyûjtõ” érdeklõdõ. Pedig szép kivitelû, megújult szóróanyagból is volt bõven: mint például a Varázslatos Nyírség, a szálláshely-katalógus és a rendezvénynaptár, a gasztronómia jegyében pedig a Pálinkák bûvöletében címû kiadvány, s persze ott voltak az „A” pavilon 211B standján a turisztikai attrakciók: a fürdõk és az állatpark prospektusai is.
Az ügyvezetõ tájékoztatása szerint az Utazási Kiállítással egy idõben Romániában is megmutatta magát Nyíregyháza, a Targul de Turism Vacanta idegenforgalmi kiállításon, Temesváron, ahol szintén a Magyar Turizmus Zrt. romániai külképviseletének standján jelentek meg.


ROMÁNIÁBAN IS NÉPSZERÛ

 

Az idei, további célokról pedig a következõképpen nyilatkozott: – 2016-ban folytatjuk azt a kampánysorozatot, amelynek célja Nyíregyháza turisztikai, kulturális, gasztronómiai értékeinek Erdélyben történõ komplex bemutatása, és amelyet a kormány is támogat. Ha a tavalyi számokat nézzük, jó úton járunk ezzel a stratégiával, hiszen intenzív kampányunk eredményességét mutatja, hogy 2015-ben városunkban kiemelkedõ, 61,25 százalékos növekedést értünk el a román vendégéjszakák számában. Az erdélyi roadshow keretében idén tavasszal bemutatkozunk még Sepsiszentgyörgyön, a Szent György Napokon, illetve Aradon.

S hogy mit várnak a kiállítás(ok)tól? – Egyrészt az elõszezoni vendégforgalom megélénkülését, másrészt pedig azt szeretnénk, hogy a vendégek a nyaralásuk célpontjául Nyíregyházát és a Nyírséget válasszák. Ezért a kiállításokon és egyéb megjelenéseken kiemelt hangsúlyt helyezünk az Aquarius Élményfürdõ új gyó­gyászati centruma szolgáltatásainak megismertetésére, valamint az állatpark húsvétkor nyíló Andok világának beharangozására.