Nyilvános a VIDOR Fesztivál programja

A FESZTIVÁL PROGRAMJÁÉRT KATTINTSON IDE!

Nyilvánossá vált a tizenötödik VIDOR Fesztivál teljes programja. A sajtótájékoztatón részt vett dr. Kovács Ferenc polgármester és Bige László, a főszponzor Bige Holding Csoport elnök-vezérigazgatója is, aki hangsúlyozta, lokálpatriótaként szívesen támogatja a város kiemelkedő kulturális rendezvényét. A polgármester örömmel fogadta, hogy a kibővült pénzügyi kerettel emelhették a jubileumi fesztivál színvonalát. Dr. Kovács Ferenc hangsúlyozta, már nem csak Nyíregyházának fontos a VIDOR, hanem már megyei és országos szinten is jegyzett program a fesztivál, sőt a határon túlról is érkeznek vendégek. Kilenc nap, amikor a vidámság és a derű kerül középpontba, jó időpontban, a nyár végén, amikor szabadságról már visszajöttek az emberek. Találkozhatnak, beszélgethetnek és jó programokon szórakozhatnak.

 

16 ELŐADÁS A SZÍNHÁZI VERSENYPROGRAMBAN



A színházi versenyprogramra az ország legnevesebb társulatai hozzák el a tavalyi évad legszórakoztatóbb és leghumorosabb előadásait. Többek között Kern András, Hernádi Judit, Hegedüs D. Géza, Börcsök Enikő, Szervét Tibor, és Ónodi Eszter is látható lesz majd a Móricz Zsigmond Színház színpadán. A nyíregyházi színházi szakemberek összesen 50 társulat ajánlatából választották ki azt a 16-ot, amelyet a nézők idén megtekinthetnek. Az öttagú zsűri Makk Károly vezetésével kilenc díjat ítél majd oda a legjobbaknak.

 

VILÁGSZTÁROK ÉS HAZAI ELŐADÓK A SZÍNPADON

 

A Kossuth téri nagyszínpadon pedig olyan világsztárokkal találkozhat a közönség, mint a Boban Markovic Orkestra Szerbiából, a Los Da Abajo Mexikóból, vagy a Songhoy Blues Maliból. Kirják Róbert a Móricz Zsigmond Színház ügyvezető igazgatója elmondta, a legnagyobb minőségi fejlődés a magyar koncerteken lesz érezhető, rögtön a Rúzsa Magdi nevével kezdeném, az egész város felkapja majd a fejét, hogy ingyen láthatja Magyarország legnépszerűbb előadóművészét. De a The Biebers, a Honeybeast, a nyíregyházi kötődésű Talamba, Péterfy Bori, Szabó Balázs Bandája és a Budapest Bár is mind olyan fellépők, akik nagyon népszerűek lesznek.

A Korzó Színpad a jubileumi évben gazdag programmal várja a fesztiválozókat, de lesznek koncertek a VIDOR Kertben és a Móricz Kertben is. A belvárosi forgatagban karikaturisták, pantomimesek, artisták és bohócok szórakoztatják a látogatókat, de utcazenészek, bábszínház és képzőművészeti programok is várják az érdeklődőket. A fesztivál idején a város főtere az ország legnagyobb mozijává változik, ahol esténként a legújabb magyar vígjátékokat vetítik.

Szoboszlai Tibor