Nyílt napot tart az Egészségügyi Főiskolai Kar

A védőnők prevenciós munkájával is megismerkedtek a végzős középiskolás diákok, de mentézhették, milyen feladatokat látnak el a mentőtiszt, vagy a szülésznő szakos hallgatók.

Bandi Evelin, a Zay Anna Egészségügyi Szakközépiskolából érkezett a nyílt napra azért, mert szülésznő szakirányon szeretné folytatni tanulmányait. Gyermekkora óta szeretne segíteni az édesanyáknak gyermekük világrajövetelénél, ezért tájékozódott lehetőségeiről a nyílt napon.

 

Színes a képzési kínálat

 

A tájékoztató délelőttöt minden évben megrendezi az oktatási intézmény azért, hogy az ezen a területen továbbtanulni szándékozók bepillanthassanak a karon zajló szakmai munkába, és megismerkedjenek a felvételi feltételekkel, illetve a képzési kínálattal.

További képekért kattintson a fotóra!

Dr. Sárváry Attila, a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kar oktatási rektorhelyettese a lehetőségekről tájékoztatta a nyiregyhaza.hu olvasóit. Azt mondta, egészségtudományi és társadalomtudományi területen kínálnak négy alapszakon, és három mesterszakon képzéseket. Az ápolás és betegellátás alapszakon belül ápoló, szülésznő, mentőtiszt szakirányokat, az egészség és gondozás-prevenció szakirányon belül a védőnő szakirányt indítják.

 

Alap- és mesterszakok

 

A továbbtanulni kívánók nem csak alapszakok közül választhatnak, hanem a már diplomával rendelkezőknek javasolják az egészségügyi szociális munka, az ápolás, illetve a szociális munka és szociális gazdaság mesterszakokat.

Az egészségtudományi képzési területen minimum 280 pontot kell elérni a jelentkezőknek, így ott nem szükséges emelt szintű érettségi vizsgát tenni. A társadalomtudományi képzési területen, a szociális munka alapszakon viszont szükséges egy emelt szintű érettségi a minimum 280 pont mellett.

A karon a szociális és ifjúsági munka felsőoktatási szakképzést is indítják, ahol 240 a ponthatár és a bejutáshoz elegendő a középszintű érettségi. A diákoknak 2016. február 15-ig kell eldönteni, hogy melyik felsőoktatási intézményben szeretnének továbbtanulni, eddig kell elküldeniük jelentkezési lapjukat is.

ME.

(Fotó: Szarka Lajos)