Nyílt nap a Bánkiban

A nyílt tanítási napon az érdeklődők betekintést nyerhettek az iskola gyakorlati és elméleti képzéseibe is, részt vehettek autógyorsítási és papírrepülő versenyen, kipróbálhatták a nemzeti hírnévnek örvendő Robotika szakkör konstrukcióit és saját készítésű multivibrátorral, ördöglakattal távozhattak. Az intézmény igazgatója fontosnak tartja a nyílt napot, hiszen ilyenkor mutathatják meg, milyen műszaki háttérrel, oktatási színvonallal várják a nyolcadikos diákokat.

(További fotókért kattintson a képre!)

Leveleki Miklós, az iskola igazgatója elmondta, három ágazati képzésben öt szakmát kínálnak az érkező nyolcadikosoknak: közlekedésgépészet ágazatban autószerelő és autóelektronikai műszerész, gépészet ágazatban gépgyártás technológiai technikus, a villamosipar és elektronika ágazatban pedig elektronikai techikus és automatikai technikus szakmákat kínálnak. Az igazgató büszke rá, hogy az itt végzettek szinte 100 százalékban eltudnak helyezkedni.
Leveleki Miklós elmondta, az iskola elsősorban a műszaki érdeklődésű diákok jelentkezését várja, akik egy biztos szakmát szeretnének elsajátítani, esetleg később a műszaki felsőoktatásban folytatják majd tanulmányaikat. Az iskolaválasztásban fontos szerepük van a nyílt napoknak, hiszen felmérések is igazolják, hogy a szülők és gyerekek leginkább a személyes tapasztalatokra alapozva választanak iskolát.

Demény Dorina

Fotó: Máté János