Nyílt kollaborációt látott szocialista önkormányzati képviselőknél Szigetvári

Az Együtt négy megyei választókerületben állított országgyűlési képviselőjelöltet, közülük a két, Nyíregyházát érintő körzetben induló Lövei Csaba és Ambrus Magdolna vett részt a tájékoztatón. Szigetvári Viktor Nyíregyházát érintően úgy látja: Lövei Csaba kőkeményen dolgozik és megújulást jelent, ők pedig azon dolgoznak, hogy legyen országos megállapodás a többi ellenzéki párttal az egy közös jelölt témában, bár az utóbbi napok példái szerint az MSZP másként cselekszik. Újságírói kérdésre válaszolva az elnök megfogalmazta: elfogadhatatlannak tartják, hogy a Magyar Szocialista Párt sikeres helyi politikusokat akadályoz meg a mandátumszerzésben. Lövei Csabának csak akkor fogja ajánlani a visszalépést, ha megnyugtató országos megállapodást kötnek. Szerinte nem az Együtt az a párt, amelyik itt a városban bizonyos kérdésekben együtt szavaz a FIDESZ-szel az önkormányzatban. Újságírói kérdésre Csabai Lászlónéval kapcsolatban így fogalmazott:

Szigetvári Viktor, az Együtt miniszterelnök-jelöltje elmondta: 

Azt láttam, hogy ő 2010-ben letette a lantot, és átadta a város szocialista párti politikáját egy új generációnak és én abban az új generációban nem látom azt, hogy azt a konfrontatív, a nyíregyházi polgárok érdekeit szem előtt tartó politikát képviselnék. Nem is véletlen, hogy nem közülük emelt ki a Magyar Szocialista Párt politikust, hanem újraaktivált egy régi, egyébként a politikától visszavonult politikust. Az elmúlt nyolc évben rengeteg alkalom lett volna, egyébként Csabainének is, hogy konfliktust vállaljon a FIDESZ-szel, mi ezt nem nagyon láttuk, nem érzékeltük. És vannak olyan szocialista önkormányzati képviselők, akiktől meg nyílt kollaborációt láttunk a FIDESZ-szel.

 

Nagy László, az MSZP nyíregyházi szervezetének elnökségi tagja, önkormányzati képviselő így reagált a kollaboráció vádjára:

Én azt gondolom, hogy a nyílt kollaborációnak semmilyen alapja nincsen. Valamilyen ok miatt úgy gondolják, hogy ezt érdemes most mondani. Én azonban nyílt kollaborációnak azt tartom, ha Lövei Csaba például bizottsági üléseken az önkormányzat költségvetését megszavazza. Az egy elég egyértelmű válasz arra, hogy mi az, amivel együttműködök vagy mi az, amivel nem működök együtt. Erre szerdán, a gazdasági bizottsági ülésen is sor került. Ő elfogadta például a 2017-es költségvetés módosítását.