Nyelvi tagozattal bővül a kínálat a Szent Imrében
Nyelvi tagozattal bővül a kínálat a Szent Imrében

A nyolcadik osztályos tanulóknak 2022. február 18-ig van lehetőségük eldönteni, hogy melyik középiskolában kívánják folytatni tanulmányaikat. A továbbtanulás szempontjából kiváló lehetőséget nyújthat a Szent Imre Katolikus Gimnáziumban szeptembertől induló idegen nyelvi képzés a már meglévő matematika, biológia és kémia tagozat mellett. A haladó szinten induló angol és kezdő szinten bevezetésre kerülő német nyelvi tagozat így tovább színesíti az intézmény palettáját, amely során a diákok heti 7 órában tanulhatják az idegen nyelvet.

„Az angol nyelvi tagozatot haladó szintről tervezzük indítani. Az angol nyelv nagy népszerűségnek örvend a diákok és a szülők körében, mivel világnyelvként rengeteg országban és számos helyzetben sikeresen lehet alkalmazni. A magas óraszámú nyelvoktatás lehetővé teszi a sikeres nyelvvizsga, illetve a középszintű és az emelt szintű érettségi kiemelkedő színvonalú teljesítését” – mondta el Paluskáné Jebelovszki Tünde, az intézmény angol nyelvi munkaközösségének vezetője.

„Szeretnénk visszaállítani a német nyelv megbecsülését, amely szerintünk az elmúlt években csorbát szenvedett. Egyre több intézményben csökken a német órák száma annak ellenére, hogy a szomszédos Ausztria és a közeli Németország anyanyelve Magyarországon is remek lehetőségeket nyújt nemcsak a munkaerőpiac világában, de akár a turizmus területén is. Leendő német tagozatos diákjainknak élményekben gazdag tanulást kínálunk, amely során a nyelv szépsége mellett a német kultúrával is közelebbi kapcsolatba kerülhetnek” – tájékoztatott Maczinkó Mariann, az intézmény német-olasz-francia nyelvi munkaközösség vezetője.

A Szent Imre Gimnázium már első évfolyamtól kínál olyan képzéseket, amelyek a mai kor kihívásainak igyekszik eleget tenni. Az alsó tagozatos tanulók az immár két éve indult és egyre népszerűbb angol nyelvű két tanítási képzésben pallérozódhatnak, de aki az általános iskolai képzésben vesz részt, a mindennapi tanulás mellett a logikai gondolkodás megerősítésére szolgáló foglalkozásokon fejlesztheti képességeit.

Ötödik évfolyamtól a nyolc évfolyamos gimnáziumi képzésben matematika és bölcsészet tagozatot kínál az intézmény, de a tanulóknak lehetőségük van az általános képzésben folytatni a tanulmányaikat.

Az iskola sikeres működését mutatják a különböző méréseken elért kiváló eredmények, a számos idegen nyelvi nyelvvizsgák, az országosan és nemzetközi szinten elért kimagasló versenyeredmények, az emelt szintű érettségi vizsgák kiemelkedő teljesítményei.

„Intézményünkben nagy hangsúlyt fektetünk a keresztény nevelésen túl az oktatás színvonalára is. A pedagógusok szakmai felkészültségét és a diákok hozzáállását fémjelzi például, hogy a tavalyi tanévben is kimagasló, közel 95%-os továbbtanulási mutatót produkáltunk, így a diákoknak sikerült felvételt nyerniük neves egyetemekre. Rendkívül fontos számunkra, hogy értéket közvetítsünk a diákoknak, amit szlogenünk is hirdet: Szent Imre – Élmény, Érték egy Életre... mert minden gyermek jó valamiben...” – nyilatkozta Tormássiné Kapitány Ágotha intézményvezető.

Bővebb információkat a képzésekről, tagozatokról, a mindennapi életről és programokról, a közösségi létről, zenetanulásról, kollégiumról, lehetőségekről és érdekességekről az intézmény honlapján (www.szentimre-nyh.hu) és Facebook-oldalán találhatnak az érdeklődők.