Nyáron sem maradnak könyvek nélkül a nyíregyházi olvasók

Szokásos nyári zárva tartásra készül a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár. Már az olvasnivalókat is úgy adják ki a szakemberek, hogy a lejárati határidő igazodik a szünethez. Ekkor veszik ki szabadságukat a dolgozók és megkezdődnek a karbantartási, takarítási és kisebb felújítási munkálatok. Bár a központi könyvtár teljesen leáll, nem maradnak könyvek nélkül az olvasók.

 

Olvasnivaló a Vécsey utcán és Örökösföldön

 

Csontosné Maleczki Ilona, a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár megbízott igazgatója arról tájékoztatta a nyiregyhaza.hu olvasóit, a szünet alatt a Vécsey utcai és az örökösföldi fiókkönyvtár folyamatosan, a megszokott nyitva tartási időben várja az olvasókat.

Ezekben a könyvtárakban hétfőnként délután egytől este fél hatig, keddtől péntekig pedig 10 órától 17 óra 30 percig állnak a könyvtárosok az olvasók rendelkezésére. A fiókkönyvtárak kínálatát a központi könyvtár beiratkozott tagjai is igénybe vehetik.

 

Könyvek és folyóiratok

 

Gosztonyi Enikő, a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár igazgatóhelyettese azt mondta, a fiókkönyvtárakban ugyanazokkal a szolgáltatásokkal találkozhatnak az olvasók, mint a központi könyvtárban. A könyvkölcsönzés mellett folyóiratokat is olvashatnak a kikapcsolódni vágyók. A nyári időszakban a napi és a hetilapokat átirányítják Örökösföldre és a Vécsey utcára, így az olvasók 25 féle folyóirat közül választhatnak.

 

Tovább gurul a Könytárbusz

 

A Szabadság téri intézmény zárva tartása alatt a Guruló Könyvtár szolgáltatásaiban nem lesz leállás, a Könyvtárbusz egyik héten a Nyíregyháza környékén található bokortanyákba, a másik héten pedig Fehérgyarmat közelében lévő településekre szállít irodalmat.

 

Nyitott könyvtár

 

Augusztus 24-én 13 órakor újra kinyit a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár. Akkor már a Vidor Fesztivál eseményeire készülnek a szakemberek, hiszen augusztus 29-től szeptember 5-ig nyitott könyvtárral várják az olvasókat. A Szabadság téren reggel kilenctől este 7-ig biztosítanak szabadtéri olvasási lehetőséget az érdeklődőknek.

Mikita Eszter