Nyári táborok

Bár még március közepe van, de jó tudni, hogy a korábbi évekhez hasonlóan idén is várják majd a nyári napközis táborok a nyíregyházi általános iskolásokat. A város önkormányzata továbbra is segítséget nyújt a szülőknek abban, hogy a vakáció idején néhány hétre megoldják a gyerekek felügyeletét, és hasznos elfoglaltságot kínáljanak számukra. A táborokban tanárok, pedagógiai szakemberek és edzők foglalkoznak az iskolásokkal.

 

MARADNAK A JÓL BEVÁLT HELYSZÍNEK

 

Jászai Menyhért alpolgármester elmondta, az önkormányzat költségvetésében az előző évekhez hasonlóan 20,4 millió forintot különített el erre a célra. Hét helyszínen nyolc turnusban várják majd a gyerekeket. A jól bevált helyszínek, mint a sport, az úszótáborok, a Kisvakond, a Múzeumfalu és a Göllesz tábor. Megmarad a térítésmentesség is, az étkezésért azoknak kell fizetni, akik év közben is fizetnek, de az utaztatásnak idén is lesz díja.

 

ÉLMÉNY 1600 KISISKOLÁSNAK

 

A nyári táborok nyolc héten keresztül minden hétköznap reggel 8 órától délután 16 óráig fogadják a szünidőt töltő gyerekeket. A hét helyszínen 1600 kisiskolás töltheti hasznosan a szabadidejét szakemberek felügyelete mellett. A szervezők arra törekszenek, hogy a gyerekek minél több élményt szerezzenek, ezért változatos programokat is kínálnak. A nyári táborokra március végétől lehet majd jelentkezni az általános iskolákban a helyi szervezőknél.

Szoboszlai Tibor