Nyaralás 2015 – Mozgalmas lesz a szezon

Június közepén bezárnak az iskolák, a szülők pedig a szabadságukat tervezgetik a családi nyaralásra. Az utazási irodák tapasztalatai szerint idén a korábbi évekhez viszonyítva sokkal többen éltek az előfoglalás lehetőségével. Márciusban és áprilisban 10–20 százalékkal is olcsóbban lehetett foglalni, és még széles kínálatból lehetett választani. Persze vannak, akik idén is a last minute utakra várnak, de az utóbbi években már szűkültek ezek a lehetőségek.

 

TÖRÖKORSZÁG ÉS A BALATON A SLÁGER

 

Bicsérdy Rita, a Sky Travel Utazási Iroda tulajdonosa elmondta, a külföldi tengerparti nyaralásoknál repülőgéppel továbbra is Törökország, repülővel vagy autóbusszal Görögország, egyéni utazással pedig Horvátország a sláger. Itthon a Balaton a legnépszerűbb, de nyáron a wellness-hétvégéket felváltják a vízparti kirándulások, sokan utaznak a Velencei- és a Tisza-tóhoz.

 

BIZTOSÍTÁS ÉS BIZTONSÁG

 

A szakemberek minden nyaralás előtt javasolják a betegség-, baleset- és poggyászbiztosításokat, hiszen enélkül szomorú és kifejezetten drága is lehet a vakáció. Az elmúlt évek utazási iroda csődjei kapcsán arra is felhívják a figyelmet, hogy mindenképpen a Magyar Kereskedelmi Engedélyeztetési Hivatal által kiadott engedélyszámmal rendelkező, bejegyzett utazási irodát válasszanak. Emellett alaposan olvassák el a kapott utazási szerződést is, hogy elkerüljék a kellemetlen meglepetéseket.

Szoboszlai Tibor