Nyár–Balaton–Szigliget: a Szent Miklós és a Szent Imre iskolásai együtt táboroztak

2021. július 5. és július 10. között a Nyíregyházi Gyermeküdülőben táboroztak a Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola és a Szent Imre Katolikus Gimnázium és Általános Iskola diákjai.

Beszámolójuk következik.

Hétfőn a hosszú és fárasztó busz-utat Nyíregyházától Szigligetig délután hűsítő strandolással pihentük ki, miután birtokba vettük kényelmes, jól felszerelt szálláshelyünket. A hét során a szervezők által összeállított sokrétű, gazdag programokon vettünk részt. Különösen nagy élmény volt a Sárvári Gyógy-, és Wellnessfürdő, a keszthelyi hajókirándulás, ahol egy bűvész még jobb kedvre derített minket. Csütörtökön a Tapolcai Tavas-barlang csónakkal történő bejárása következett, majd megcsodáltuk a Malom-tavat. Pénteken a gyönyörűen felújított szigligeti várat „vettük be”, ahol a solymász bemutató teljesen lenyűgözte kis csapatunkat. A péntek esti táborzárást egy meglepetés program koronázta meg: az EMMI által lehetőségünk nyílt egy színházi előadás (Tamási Áron: Ördögűző Józsiás) megtekintésére, melynek aláfestő zenéjét a Ghymes együttes szolgáltatta. Hálával tartozunk a NYÍRVV Nonprofit Kft. által biztosított lehetőségért, a tábor dolgozóinak önzetlen segítségéért, a sok finom falatért, s a határozott, de végtelenül türelmes, figyelmes táborvezetéséért.

Örülünk, hogy ezt a tartalmas hetet együtt tölthettük el a Szent Imre Katolikus Gimnázium és Általános Iskola tanáraival és diákjaival, akik már otthonosan mozognak ebben a táborban. Még sokáig fogjuk emlegetni közös élményeinket.

Kapcsolódó galéria

Szigligeti tábor 3. turnus