Nyár á la Mandala

– Az idei, a 26. Mandala Nyár eddig látott elõadásai közül különösen nagy sikert aratott a nézõk körében a Csárdáskirálynõ címû operett a Magyar Zenés Színház elõadásában és Varga Miklós életmû koncertje – nyilatkozta lapunknak Bódis Gábor, a dalszínház ügyvezetõ igazgatója. – Minden alkalommal megtelt a nézõtér, de a java még hátravan, hiszen csak ebben a hónapban tíz alkalommal várjuk a nézõket a múzeumfaluba! Augusztus 4-én és 6-án például Benkõ Péter, kétszeres Jászai Mari-díjas színmûvész Aranyos percek címen Arany János-verseket, balladákat, adomákat ad elõ a múzeumfalu református templomában.

 

Pikáns történet

 

Mint elmondta, a közönség nagyon várja a vígjátékokat. Ilyen lesz 5-én, szombaton a Szeretem a feleségem (képünkön), ami kissé pikáns is, hiszen arról szól, hogyan próbálja egy házaspár felfrissíteni kihûlõben lévõ kapcsolatát... Augusztus 10-én a múzeumfalu református templomába a 120 éve ugyancsak Nagyszalontán született Sinka István költészetének kedvelõit várják, augusztus 12-én pedig a Tanulmány a nõkrõl címû zenés vígjátékot mutatja be a Magyar Zenés Színház a Mandala Dalszínházzal koprodukcióban.

 

NAGYOBB NÉZÕTÉR

 

– Augusztus 13-án lesz az Egy tányér napfény címû musical õsbemutatója – tudtuk meg Bódis Gábortól. – Július 23-án elmosta az esõ ezt az elõadást, ezért az akkori jegyek erre a vasárnapra érvényesek. Nem jelent gondot, hogy a korábban tervezettnél nagyobb létszámú lesz a közönség, mert megnöveltük a nézõteret, ahol közel 900 ember láthatja egyszerre Mikó István, Adamis Anna és Szekeres Géza mûvét. Varga Miklós, Mikó István és Nagy Gábor a vendégszereplõi a pesti Taormina kisvendéglõben játszódó történetnek. A Rotary Club nyíregyházi egyesületével közösen szervezzük az estet, a bevétel egy része jótékonysági célokat szolgál. Igazi csemegét jelent a színházkedvelõk számára Arany János elbeszélõ költeménye, a Toldi, Csõre Gábor elõadásában. A mûvész bravúrosan, egymaga személyesíti meg az összes szereplõt élõzene, díszletek és különleges vizuális effektek segítségével. Elsõ alkalom, hogy a Vígszínház egy produkciója a „vendégünk” lesz, s ez annál nagyobb öröm a számunkra, mert egy kiemelkedõ elõadást láthatunk, amit hosszú ideig emlegetni fognak majd a nézõk – tette hozzá.

Sz. Kántor Éva