Nyakunkon a nyári tábor

A korábbi évekhez hasonlóan idén is várják majd a nyári napközis táborok a nyíregyházi általános iskolásokat. Az önkormányzat most is lehetőséget biztosított valamennyi nyíregyházi lakcímmel rendelkező, helyi általános iskolába járó gyereknek, hogy jelentkezhessen a táborokba. Ezzel továbbra is segítséget nyújtanak a szülőknek abban, hogy a vakáció idején néhány hétre megoldják a gyerekek felügyeletét, és hasznos elfoglaltságot kínáljanak számukra. A táborokban tanárok, pedagógiai szakemberek és edzők foglalkoznak az iskolásokkal.

 

HÉT HELYSZÍN, NYOLC TURNUS

 

Sziky Károlyné programkoordinátor elmondta, az önkormányzat az előző évekhez hasonlóan 20,4 millió forinttal támogatja a táborozást. Hét helyszínen, nyolc turnusban 1600 gyermek töltheti hasznosan a vakáció egy részét. A gyerekek ugyanannyit fizetnek, mint tanév közben egy hétre az étkezésért. Aki plusz turnusokra is jelentkezett, annak a 15 ezer forintos önköltséges árat is ki kell fizetni.

Az első tábornyitás június 19-én lesz, ekkor indul az első turnus a Múzeumfalu hagyományőrző táborában, valamint a Kis Vakond képességfejlesztő táborában. Idén is várja a gyerekeket az Úszótábor az Arany János Iskolában, a nyelvi tábor Sóstóhegyen, az Angol nyelvi tábor a Szőlőskertben, a Focitábor és a Göllesz tábor is. A szervezők arra törekszenek, hogy a gyerekek minél több élményt szerezzenek, ezért változatos programokat is kínálnak.

Szoboszlai Tibor