November 22 – én rendezik a XIV. Megyei Prima Gálát - Idén is 10 jelölt közül választanak
November 22 – én rendezik a XIV. Megyei Prima Gálát - Idén is 10 jelölt közül választanak

November 22 – én rendezik a XIV. Megyei Prima Gálát, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége megyei szervezetének díjátadó ünnepségét. Idén is 10 jelölt közül választanak három kiválóságot, illetve két különdíjat is kiosztanak.

 

Ha november, akkor jön a Megyei Prima Gála.  Most is a szokásos módon érkezett a jelölés intézményektől, szervezetektől, a városi és megyei önkormányzattól a 10 kategóriára. A legtöbb  az oktatás és nevelés területéről. Ezután 12 tagú kuratórium döntött, hogy kik legyenek a végleges jelöltek.

Czomba Csaba elnök, VOSZ :

A Prima Primissima díj gyermekeként született meg a megyei primáknak a rendszere 15 évvel ezelőtt. Mi egy évvel később kapcsolódtunk ebbe a folyamatba, így nálunk most  a XIV. megyei Prima gála lesz november 22-én.

Czomba Csaba a VOSZ Megyei elnöke a vállalkozók társadalmi felelősségvállalására hivatkozik, amikor a tudományok, művészetek vagy a sport területének egy-egy kiválóságát említi, kiket érdemesnek találnak arra a vállalkozók, hogy munkásságukat az erkölcsi mellett, anyagi támogatással is elismerjék. 

A magyar irodalom kategóriában a Mátészalkán élő Oláh András író - költőt jelölték. Kovács Katalin, a Móricz Zsigmond Színház súgója, prof.Dr.habil Szepessy Béla grafikusművész, a Nyíregyházi Egyetem másik professzora, a mikrobiológiával foglalkozó Simon László is a jelöltek között . Oktatás és köznevelés kategóriában a megye hű híve, a nyelvész Kiss Kálmán. Balázs Tibor építész, Balogh Géza újságíró, a Szabolcs Néptáncegyüttes, a Dongó és a Spartacus védője, Szatke Zoltán is a 10 es listán szerepel.

Czomba Csaba:

Ugyanez a társadalmi kuratóriumi testület hozza meg a döntést, aki a jelölés után, amikor megvan a 10 jelölt, minden kategóriába egy- egy, eldönti, hogy kik kapják a Príma díjat és kik kapják a különdíjat.

A Prima díjasok jutalma 1-1 millió forint, illetve a két különdíjas fél milliós összegen osztozik. November 22 – én a Megyeháza dísztermében 6 megyei vállalkozói díjat is átadnak, plusz a társadalmi szerepvállalásért is jutalmaznak egy vállalkozót. Az esemény fővédnöke Nagy István agrárminiszter. Az est műsorában  szerepel az egykoron megyei Prima, illetve az országos Prima díjjal is jutalmazott Szabó Dénes énekkara a Cantemus, a most jelölt Dongó zenekar, illetve az Orpheum Madams.