Növekvő cseh érdeklődés Nyíregyháza iránt

A Dovolená a Region, Lázeňství 2015 utazási kiállítást 2015. március 6–8. között immár a 18. alkalommal rendezték meg a város közepén fekvő Cerná Louka vásárközpontban. A Magyar Turizmus Zrt. által felállított magyar közösségi stand központi helyszínen várta az érdeklődőket, a rendezvény közel 13 ezer látogatót vonzott.

– A vásárral párhuzamosan a Magyar Turizmus Zrt. kitelepülést is szervezett a gigantikus méretű OC Forum Nová Karolina bevásárlóközpontban, ahol szintén személyesen találkozhattunk a cseh közönséggel – mondta Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.
– A cseh utazók immár nemcsak a kiemelt magyar célterületek, hanem a kevésbé ismert régiók és a speciális termékkategóriák iránt is érdeklődnek. Tapasztalataink szerint elsősorban a fürdőket, a gyógyászati kezeléseket és a wellness szolgáltatásokat keresik az ott élők.

A 2014. január-decemberi statisztikai adatok alapján a cseh vendégek az elmúlt évben összesen több mint 627 ezer vendégéjszakát töltöttek el a magyarországi kereskedelmi szálláshelyeken (+11 százalék), így a Cseh Köztársaság hazánk egyik legnagyobb küldő országa. A tavalyi prágai bemutatkozás után Nyíregyházán kiugróan megnövekedett a cseh vendégéjszakák száma (+110 százalék), a növekedés fenntartása, illetve fokozása céljából a jövőben a kft. kiemelt figyelmet fordít a cseh piacra.