Novák: az elmúlt időszak megfosztott minket a szabadság- és biztonságérzetünktől
Novák: az elmúlt időszak megfosztott minket a szabadság- és biztonságérzetünktől

Két dolog van, ami minden ember számára fontos, a szabadság és a biztonság, de a koronavírus-járvány egyszerre fosztott meg minket a szabadság- és a biztonságérzetünktől - jelentette ki az alsópáhoki Bobo Fun Park avatásán a családokért felelős miniszter.

Novák Katalin a Kolping Hotel üzemeltetői által épített kalandpark átadásán azt mondta: soha többet ne kelljen bezárni az országot, és vele együtt a szállodákat, iskolákat, óvodákat, és ne kelljen kényszerű távolságot tartani egymástól, illetve lemondani fontos dolgokról!
A védőoltásoknak köszönhetően óvatosan ugyan, de kimondhatjuk, visszaszereztük a biztonságunk jelentős részét, végre elmehetünk pihenni, nyaralni is - fogalmazott a több mint kétmilliárd forintos létesítmény átadásakor.
A miniszter kifejtette: az egészség fenyegetettsége azt jelentette, hogy az emberek nem érezték magunkat biztonságban, de szüleiket, nagyszüleiket és gyermekeiket sem.
Nem tudtuk, hogy mire számítsunk a jövőben, akár egy hét múlva, akár hosszabb időszakra - tette hozzá.
Még mindig óvatosak vagyunk, hogy lesz-e negyedik, ötödik vagy hatodik hullám, de alapvetően a védőoltások adták vissza a biztonságot, és  már a 12 évnél idősebb gyerekeket is beoltathatjuk - jelezte Novák Katalin.
Hozzátette, hogy a munka és a gyerekek, vagyis a család alapvető fontosságú mindenki számára.
A család értéke "visszahelyeződött az őt megillető polcra, vagy még magasabbra is" - fogalmazott.
Novák Katalin kijelentette: az alsópáhoki Kolping Hotel üzemeltetői is "megtanultak a kanyarban előzni", sok vállalkozáshoz hasonlóan az erejükett megfeszítve fogtak fejlesztésbe, hogy  megerősödve kerüljenek ki a nehéz helyzetből.
A kormány azzal segít, hogy az élet újraindulása a lehető legnagyobb szabadsággal és biztonság mellett valósuljon meg. Például a járvány elleni védekezésben résztvevők kéthetes pluszszabadságot kapnak, amelyet várhatóan családjaik körében nagyon sokan a magyarországi turisztikai szolgáltatásokat igénybe véve töltik el - mondta Novák Katalin.

 

MTI