Nőtt az idegenrendészeti ügyek száma

A Nyíregyházi Törvényszék tájékoztatása szerint a tavalyi évben valamennyi ügyszakban nőtt az ügyek száma, kivételt képeznek ez alól a büntetőperes ügyek. Jelentős ugrás a gazdasági peres, valamint nem peres ügyekben történt.

 

Nőtt a felszámolások száma

 

A cégalapítások nem gyarapodtak jelentősen, ugyanakkor kimagaslóan megnőtt a felszámolással kapcsolatos eljárások száma.

 

Ezerrel több migránsügy

 

Az elmúlt évben a korábbi esztendők azonos időszakához képest az idegenrendészeti ügyekben is lényegesen több ízben jártak el a bíróságok. Mintegy ezer fővel nőtt azon idegenrendészeti őrizetben lévők száma, akikkel kapcsolatban a Nyírbátori Járásbíróság járt el idegenrendészeti őrizet meghosszabbítása, vagy arról történő döntés során. 2014-ben 2100, 2015-ben már 3140 ügyben intézkedtek az illetékes hatóságok – tájékoztatott dr. Nyakó Zsuzsanna, a Nyíregyházi Törvényszék elnöke.

 

Kiemelten kezelik

 

A Vásárosnaményi Járásbíróság embercsempészés bűntette miatt 2 év 4 hónap fogházbüntetésre ítélt egy grúz állampolgárt még 2015 októberében. A Fehérgyarmati Járásbíróságon embercsempészés bűntettének kísérlete miatt egy magyar és egy kínai állampolgárral szemben folyik eljárás vagyoni haszonszerzés ügyében. A Nyíregyházi Törvényszék bírái és alkalmazottai felkészülten intézték a tömeges migráció kapcsán keletkezett ügyeket, a jövőben is kiemelten kezelik azokat.

Piszár Tünde

(Fotó: internet)