Nőtt a Nyíregyházi Egyetemre jelentkezők száma

Örvendetes, hogy húsz százalékkal többen jelentkeztek a megyeszékhely nagy múltú felsőoktatási intézményébe az idén. Ez igazolja azt is, hogy sikeres volt az online felvételi kampány, amelynek bizonyos elemei a jövőben is megmaradnak. 

A 2020-as általános felvételi eljárás keretében az idén összesen 4107 fő nyújtotta be jelentkezését a Nyíregyházi Egyetemre, ebből első helyen 1257-en kívánnak továbbtanulni.  

– A legtöbb jelentkező az óvodapedagógus alapszakot választotta, 42-en nappali, 83-an levelező képzésre jelentkeztek, ezt követik a gazdálkodási és menedzsment alapszakra (49-en levelező, 37-en nappali képzésre), valamint a tanító (59 fő) és a repülőmérnöki alapszakra jelentkezők – tájékoztatott dr. habil. Minya Károly, a Nyíregyházi Egyetem oktatási rektorhelyettese.  

dr. habil. Minya Károly

Népszerűnek bizonyultak a felsőoktatási szakképzések a levelező képzésben, főként a gazdálkodási és menedzsment, a műszaki, a programtervező informatikus, valamint a mezőgazdasági képzés területén. A legnagyobb emelkedés a mezőgazdasági mérnöki alapszakra felvételizők körében mutatkozott. 

Az osztatlan tanári szakokat szakpáros képzésben mind nappali, mind levelező munkarendben meghirdette az Egyetem, a jelentkezők száma a tavalyival megegyező. Ezek közül a legtöbben a testnevelő tanár, a történelemtanár és az angol-, valamint ezek szakpárjaira adták be a jelentkezésüket.  Érdemes volt az elmúlt esztendőig szüneteltetett kommunikáció- és médiatudomány szakot újraindítani, és jelentős érdeklődés mutatkozik az idén először meghirdetett mérnökinformatikus alapszakra is. 

A következő felvételi kampány már most elkezdődik, a Kapcsoljuk a Nyíregyházi Egyetemet című sorozat megtekinthető az intézmény hivatalos YouTube-csatornáján, ahová minden héten más-más oktató rövid, érdekes előadása kerül fel. 

Azon érdeklődők számára, akik a 2021/2022-es tanévre még szeretnének a Nyíregyházi Egyetemre jelentkezni, de eddig nem tették meg, azok a nyáron meghirdetendő pótfelvételi eljárás során számos szak közül tudnak majd választani. Érdemes az egyetem honlapján folyamatosan tájékozódni a lehetőségekről. 

 

Forrás: Nyíregyházi Egyetem