Nóra-pont Nyíregyházán

Henrik Ibsen ismert nőalakja, Nóra volt az, aki felismerte, hogy boldogságának forrása az, ha teljesíti legszentebb kötelességét, mégpedig azt, amely önmagáról szól, megtalálni saját helyét a világban. Nóra története inspirálta a Jól-Lét Alapítvány munkatársait, hogy 2013-ban létrehozva a Nóra-hálózatot támogassák a nőket abban, hogy a családalapítás mellett a munka világában is megtalálhassák életük célját, emelte ki az eseményt megnyitó ünnepi beszédében Keveházi Katalin, a Jól-Lét Alapítvány ügyvezető igazgatója.

 

Nóra-pont Nyíregyházán

 

A Nóra-hálózat az ország több mint 10 városában munkálkodik azon, hogy megkönnyítse a nők elhelyezkedését és megteremtse az esélyegyenlőséget. Mindezek mellett segíti az önmagukat vállaló és céljaikat ismerő, sikeres vállalkozó nőket is. A HUMAN-NET Alapítvány jóvoltából mától már Nyíregyházán is ingyenesen elérhetők a Nóra-pont által nyújtott szolgáltatások – hangsúlyozta Lengyelné Pogácsás Mária, a HUMAN-NET Alapítvány ügyvezető igazgatója.

 

Hátrányban a nők

 

További képekért kattintson a fotóra!

– A nők munkaerőpiacon való elhelyezkedése és visszatérése még napjainkban is számos akadályt és buktatót rejt magában, éppen ezért van létjogosultsága azoknak a kezdeményezéseknek, amelyek célja a nők segítése – mondta Jászai Menyhért, Nyíregyháza alpolgármestere.

 

Inspiráló tapasztalatcsere

 

Az eseményen sikeres helyi vállalkozónőkkel való beszélgetésre és tapasztalatcserére is lehetőség nyílt.

Piszár Tünde

(Fotó: Szarka Lajos)