Női röplabda Extraliga - a Vasas legyőzte a Nyíregyházát

 A Békéscsaba legyőzése után a Vasast fogadta a Fatum Nyíregyháza a női röplabda Extraligában. A vendégek kezdtek jobban, és vezettek az első szett elején, így 5-8-nál időt kellett kérnie Hollósy Lászlónak. Sikerült is egy pontra felzárkózni, de minimális különbséggel a folytatásban is a Vasasnál volt az előny. Vitatott pont után ötre nőtt a differencia, de 13-16-nál megint lőtávolba került a Fatum. 16-19-nél jött a szett addigi legszebb labdamenete egy remek Medic ponttal, majd Kalicanin blokkolt, de egyenlíteni nem sikerült, a tavaly még Nyíregyházán játszó Villám lehűtötte a kedélyeket, és nyerte az első játszmát a Vasas.

A második játszma nyíregyházi vezetéssel indult, agresszívabban, és nem mellékesen pontosabban játszott ekkor a csapat. A Vasas végig ott lihegett a Nyíregyháza nyakán, és 10-10-nél egyenlítettek a fővárosiak, majd a vezetést is átvették. Megtorpant a Nyíregyháza, ezt kihasználta a Vasas és 11-17-re meglépett. Jöttek azonban a jó blokkok, Matic sánca pedig már 15-18-at jelentett, sőt, Medic nyitásait nem tudták fogadni, így egyenlítési lehetőséghez jutott a Fatum. Ezzel nem sikerült élni, de Kalicanin támadása után 18-19 lett. A hajrában több technikai hibát is elkövettek a vendégek, és 19-23-ról 23-24-re változott az állás, így szettlabdához jutott a Nyíregyháza, de nem sikerült értékesíteni. A következő hármat sem, a vendégeknek viszont a másodikat igen, így nyerték a játszmát.

A harmadik felvonás eleje szoros volt, de 4-4 után többet hibáztak a mieink, így a Vasas három pontos előnyt szerzett. Ez 5-10-nél ötre hízott, és a vendégek lendületét végül Matic törte meg egy ütéssel átmenetileg. Villám sorban szerezte a pontokat és 9-15-nél hat pont volt a hátrány. Nagy hajrába kezdett a Nyíregyháza, 15-20-nél Matic tartotta meccsben a Fatumot, de nagy volt a hátrány melyet nem sikerült ledolgozni, így a Vasas 3-0-ra megnyerte a mérkőzést.

Fatum Nyíregyháza – Vasas 0-3 (-19, -27, -19)

Nyíregyháza: Ancsin, Inneh-Varga, Kalicanin, Brisebois, White, Medic

Csere: Tóth F. (liberó), Francesco G., Matic, Szabó L., Lászlop

Hollósy László vezetőedző : - Azt hittük, hogy megvertük a Békéscsabát, és mi vagyunk a királyok. 3-4 játékos kivételével elfogadhatatlan teljesítményt nyújtottak a csapat tagjai. Remélem ez a pofon jókor jött, rendet kell tenni a fejekben. 

Dankó László