Nincs mese, be kell ugrani!

„Nincs mese, be kell ugrani!” Ezt gondolta Haumann Máté, amikor Schlanger András, a Móricz Zsigmond Színház igazgatója felkérte Az egérfogó Trotter őrmesterének szerepére. A színésznek gyors döntést kellett hoznia, mert a rendőr szerepét próbáló Gulácsi Tamás egészségügyi problémái miatt nem tudja vállalni az összes előadást.

– Alig egy hete kaptam a felkérést, hogy be kellene ugranom a darabba. Örömmel és persze izgalommal kezdtem próbálni Nyíregyházán. Főszerepet kell játszanom, Trotter rendőr őrmestert, ami számomra nem újdonság, mert korábban a Thália Színházban 2011-ben már alakítottam ezt a szerepet Az egérfogóban – mondta Haumann Máté. – Másfél, két éven át játszottuk az előadást. Most, hogy visszacsöppentem ugyanabba a helyzetbe, azt mondhatom: döbbenetes, hogy az ember agya hogyan hozza elő a teljesen elveszettnek hitt információkat, amivel aztán dolgozni tud.

Haumann Máté elmondta: szabadúszóként könnyű volt a krimibe beugrania, legközelebb január közepén kezd próbálni, Veszprémben Schiller Ármány és szerelem című művében játszik majd. Miközben az Egérfogóban a rendőr szerepét alakítja, „fél lábbal” egy külföldi felkérésnek próbál eleget tenni, egy filmforgatás előkészületeivel kell a nyíregyházi munkát összeegyeztetnie.

Agatha Christie krimijének bemutatót követő előadásaiban Haumann Mátét láthatja Trotter őrmester szerepében a nyíregyházi közönség, a továbbiakban Gulácsi Tamással kettős szereposztásban állnak majd színpadra.

F. A.