Nevezzen Közép-Európa legnagyobb pódiumművészeti seregszemléjére!
Idén is a Váci Dunakanyar Színházban léphetnek fel a Kaleidoszkóp VersFesztivál versenyzői: november 23. és 26. között versmondás, versfilmek, versszínházi előadások és verszenei koncertek versenyeznek Közép-Európa legnagyobb pódiumművészeti seregszemléjén. A Magyar Versmondók Egyesülete elindította a jelentkezést.

Ebben az évben - Arany János születésének 200. évfordulója előtt tisztelegve - Arany János emlékestekkel, pódiumi előadásokkal, nagyszínpadi produkciókkal és vetítésekkel bővíti a Magyar Versmondók Egyesülete a VersFesztivál programját, amely számos kulturális csemegét tartogat majd.
 
A versenyprogramra versszínházi előadással, verszenei koncerttel, versfilmes alkotással, valamint vers- és prózamondás mellett  balladamondással is lehet jelentkezni. Az utóbbi kategóriák esetében idén először nemcsak junior és felnőtt, de fiatal felnőtt kategória is lesz! Mindegyik verseny nyitott valamennyi korosztály számára, határon innen és túlról.
 
A hivatásos és az amatőr versenyzők külön kategóriában versenyeznek. A nevezési határidő versszínház és verszene kategóriában 2017. október 10., versmondás és versfilmek esetében október 30. A versenykiírások meglehetősen nagy művészi szabadságot engednek a művek választása és feldolgozási módja terén minden nevezőnek.
 
A Kaleidoszkóp VersFesztivál Közép-Európa legnagyobb pódiumművészeti seregszemléje, amelynek elsődleges célja a vers megnyilvánulási formáinak felkutatása és bemutatása mellett a hivatásos és az amatőr előadók, társulatok és alkotók közös színházi fesztiváljának megteremtése. A fesztivál fővédnöke Buda Ferenc Kossuth-díjas költő, igazgatója Lutter Imre Radnóti-díjas előadóművész.

További információ és jelentkezés:
www.versfesztival.hu