Nevet kaptak a kisoroszlánok

Binti, Inkosi, Marcus, Flora és Fauna

 

Békésen játszanak a Nyíregyházi Állatpark fehér oroszlán hármasikrei a kifutóban. Szüleik, Binti és Inkosi 2015-től élnek együtt. A négy és fél hónapos kölykök incselkednek egymással és vígan szaladgálnak anyjuk körül. A januárban született apróságoknak eddig még nem volt nevük, babonából nem nevezték őket el a gondozók. A három kis oroszlán igazi sztárcsemetének számít az Európa -szerte híres parkban. A látogatók az Állatpark honlapján, illetve a közösségi oldalon adhatták le névjavaslataikat, amelyekből a gondozók választották ki az állatok habitusához legmegfelelőbbeket. A névadót Gyermeknapon tartották.

 

Csak állatkertekben élnek

 

Révészné Petró Zsuzsa, a Nyíregyházi Állatpark osztályvezetője elmondta, egy kis hím és két nőstény született. A pici hím már egészen születésétől fogva teljesen máshogy viselkedik, mint a többiek, ezért Marcus Aurelius után a Marcus nevet kapta. Az osztályvezető hozzátette, ha már Róma és római császár, akkor római istennőkről kapták a nevüket a lány oroszlánok is. Flora és Fauna lett a nevük, hiszen a növény és állatvilág védelmének a megtestesítőiről van szó. Révészné Petró Zsuzsa kifejtette, ezzel azt szerették volna szemléltetni, hogy ez a színváltozatú oroszlán sem lenne, ha nem lennének állatkertek. 1994 óta a vadonban ilyen színű állatokat sajnos nem lehet látni.

 

Vörös kengurubébik

 

A fehér oroszláncsaláddal és a szomszédban élő Kókusszal hét tagúra bővült a ritka színváltozatú fajta a Nyíregyházi Állatparkban. Nem messze az oroszlánkifutótól, ha szerencséjük van az érdeklődőknek, már láthatják a a vörös óriáskenguru család legifjabbjait. Az erszényből kikandikáló apróságokkal hét tagúra bővült az országban csak itt található csapat. A kenguruk három éve élnek Nyíregyházán, egy ivarérett hím és négy nőstény lakik az Ausztrália élővilágát bemutató kifutóban. Ebben az évben két anyának született kölyke. A kicsik nagyon fejletlenül, szinte embrionális állapotban, szőrtelenül jöttek a világra. Szemük zárva volt, és mindössze 75 grammot nyomtak. Születésük után bemásztak anyjuk erszényébe és több hónapon át ott élnek. 240 naposan hagyják el majd végleg az addig biztonságot adó anyai zsebet. A szerencsés látogatók már megtekinthetik, ahogy a kicsik kidugják a fejüket és ismerkednek a külvilággal.

ME.
Fotó: Nyíregyházi Állatpark