Nevet kapott az oroszlán
Nevet kapott a Nyíregyházi Állatpark 18 hetes fehér kis oroszlánja. Az oroszlán lány nevére a látogatók tettek javaslatot, végül színe és eredeti élőhelye miatt Kókusz névre keresztelték. A fehér bundájú állat a gyöngyösi állatkertből érkezett társával tölti mindennapjait a Viktória-ház egyik kifutójában.

Már nem cumisüvegből eteti gondozója a Nyíregyházi Állatpark fehér kis oroszlánját. A különleges állat 18 héttel ezelőtt látta meg a napvilágot az Európa-szerte híres állatparkban, de mivel anyja nem tudta anyatejjel táplálni, így gondozója vette pártfogásába, aki naponta több alkalommal gondoskodott a kis állatról. A kis oroszlán szépen cseperedett, majd egy normál színezetű társat is kapott a gyöngyösi állatkertből. A fehér kis oroszlán igazi különlegességnek számít, hiszen 1994 óta nem nem látták a természetes élőhelyén, csak nemzeti parkokban és állatkertekben élnek fajtársai. A Nyíregyházán született állatnak 18 hetes koráig nem volt neve, hívónevet most választottak neki gondozói.

– Igazi közönség kedvencről van szó, ezért a látogatókat kértük meg, hogy javasoljanak neki neveket. Ezt megtehették a Nyíregyházi Állatpark közösségi oldalán, illetve az állat kifutója mellett elhelyezett postaládába. Több száz névjavaslat érkezett, végül a gondozók a Kókusz névre szavaztak, hiszen ez utal az élőhelyére, a bundájára és arra, hogy pici korában leginkább egy apró kókuszgolyóra hasonlított – mondta Révészné Petró Zsuzsa, osztályvezető.

Az oroszlán névadójára örökbefogadó keresztszülei, a 4 for Dance táncosai is megérkeztek. Ők marhacsonttal kedveskedtek Kókusznak.

Bár a kis állat bizalmatlan az emberekkel szemben, társával jól érzi magát. Az elmúlt hét hétben összeszoktak, sokat játszanak és hancúroznak a látogatók örömére. Gondozóik célja, hogy együtt nőjenek fel, és később egy hímmel együtt alakítsanak ki falkát.

Mikita Eszter

(Fotó: Sóstó Zoo)