Nevelõszülõk lettek

– Nagyon szeretünk a Nyíregyházi Állatparkba járni és mindig irigykedve nézegettük a különbözõ állatok felé kifüggesztett örökbefogadó-táblákat. Mi is részesei akartunk lenni ennek a kezdeményezésnek és büszkék vagyunk arra, hogy pont egy ilyen különleges, ritka állatnak, a most született fehér oroszlánnak lehetünk a nevelõszülei – mondta Gál Sándor, a tízéves 4 for Dance táncegyüttes tagja.

A korábban a Csillag Születikben megismert nyíregyházi fiúknak fellépéseik okán a világot bejárva volt már szerencséjük például a melbourne-i, bécsi és különbözõ világhírû állatkertekben megfordulni, és nyugodt szívvel állítják, hogy a Nyíregyházi Állatpark megállná a helyét bárhol a világban.

Az intézményben egyébként 2015 óta él együtt egy fehéroroszlán-pár. Kölykük 100 napi vemhesség után, augusztus 26-án született. A jelenleg 8 hetes kis állat szépen gyarapodik, naponta átlagosan 70–100 grammal. Gondozója, Her­lics­ka Anikó már több oroszlánt is felnevelt, jelenleg naponta ötször eteti. A kis oroszlánhölgynek még nincs neve, a kifutója mellett elhelyezett ládába várják majd a javaslatokat a gondozók.