Neveléstudományi Konferencia: 500 szakmai előadás hangzik el

 

A Magyar Tudományos Akadémia Pedagógiai Tudományos Bizottsága megbízásából november 9-11. között a Nyíregyházi Egyetem rendezi meg a XVII. Országos Neveléstudományi Konferenciát. A reprezentatív eseményre 106 intézmény 550 képviselője érkezett, legtöbben az Eötvös Loránd Tudományegyetemről, a Debreceni Egyetemről, a Pécsi Tudományegyetemről, és a doktori iskolákból. Dr. Pléh Csaba az MTA Közoktatási Elnöki Bizottságának elnöke hangsúlyozta, a rendezvény azért kitüntetett jelentőségű, mert a gyakorló és az elméleti pedagógia teljes perspektívája itt találkozik, az iskolában dolgozó kollégák és az egyetemek munkatársai.

 

Nyíregyházának fontos az egyetem

 

A konferencia megnyitóján köszöntőt mondott Dr. Kovács Ferenc Nyíregyháza polgármestere. Kiemelte, hogy városunkban a fizikai infrastruktúra mellett nagyon fontos a szellemi infrastruktúra fejlesztése, ezért az önkormányzat törekszik a jó kapcsolatra az egyetemmel. Az együttműködés keretében pedig a közös projektek megvalósítására is, hiszen a felsőoktatási intézmény Nyíregyháza életében kiemelkedő szerepet játszik.

 

500 szakmai előadás hanzik el

 

Dr. Kerülő Judit az Országos Neveléstudományi Konferencia elnöke elmondta, több mint 60 szekcióban közel 500 szakmai előadást hallgathatnak meg a résztvevők. A három napos rendezvény központi témája a pedagógusképzés és a befogadás kérdése. Emellett megismertetik és megvitatják a neveléstudományban elért tudományos eredményeket.


Szoboszlai Tibor