Népszerűek a nyári táborok

Nyolc hét és ismét gyermekzsivajtól lesz hangos a Sóstói Múzeumfalu és a többi tábori helyszín, ahol Nyíregyháza önkormányzata várja a vakációzó kisdiákokat. A programok olyan népszerűek voltak tavaly, hogy ebben az évben a Sóstói Múzeumfaluban háromra növelték a turnusok számát, így ott összesen 510 tanuló táborozhat. Az Arany János Általános Iskolai úszótábor 7 héten át fogadja a vízszerető tanulókat. Továbbra is népszerű a Kis Vakond Tábor, ahol idén 534 gyerek töltheti a szünidő egy részét. Sóstóhegyen a Szabó Lőrinc Általános Iskolában angol és német nyelvi táborban játszhatnak és tanulhatnak 5 turnusban a gyerekek, de nyelvi tábor a Szőlőskerti Iskolában is lesz. Ott két héten át 62 fő ismerkedhet az angol nyelvvel. Az egyik legnépszerűbb napközis tábor a focitábor. A háromhetes lehetőség alatt 172 kisfiú rúghatja a labdát a focipályán, edzők útmutatása mellett. Mindezeken túl a Göllesz Viktor Speciális Iskola tanulóit is várják szabadidős elfoglaltságok.

 

Táborozás önkormányzati támogatással

 

Nyíregyháza önkormányzata idén is támogatja a diákok táborozását, így a szülőknek alig kell fizetni az egyhetes programért. 2450 forintba kerül egy gyermek egy hete teljes ellátással, programokkal és felügyelettel. Aki tartósan beteg, vagy 3 gyermekes családban nevelkedik, azoknak 1225 forintot kell fizetni, a rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülő tanulók pedig ingyen vehetnek részt a nyári táborban.

 

Lezárult a jelentkezés

 

Sziky Károlyné programkoordinátor azt mondta, már befejeződött a jelentkezés. 1600 támogatott hely már betelt, de vannak olyan szülők és gyerekek, akik úgy gondolták, hogy plusz egy vagy két hetet szeretnének a táborokban eltölteni, így ők nagyon kedvező önköltséges áron, mindössze 15 000 forintért befizethetik gyermeküket.

 

+ 1 millió forint a programokra

 

Ebben az évben Nyíregyháza önkormányzata egymillió forinttal többet adott a tábor szervezésére, így a tavalyi 19,4 millió forint helyett idén 20,4 millióból gazdálkodhatnak a szervezők. Ezt az összeget turnusszámemelésre és a programok színesítésére fordították.

Lehetőség van arra is, hogy a gyerekeket buszok szállítsák a táborokba. Ennek költsége 2640 forint egy hétre. Bár a jelentkezések már lezárultak, mégis van olyan, hogy egy-egy gyerek visszamondja lefoglalt helyét. A szervezők figyelnek arra, hogy a megmaradt helyeket feltöltsék, így a tervek szerint valamennyi jelentkező részt vehet az önkormányzat nyári táboraiban.

M. E.