Népszerű utazási portál ír az október végén nyíló Hotel Sóstóról
Fotó: azutazo.hu

Már lehet szobákat foglalni a vadonatúj, négycsillagos Hotel Sóstóba – írja a népszerű utazási portál, a www.azutazo.hu.

Október utolsó napjaiban nyit Nyíregyháza legnagyobb, négy csillagos szállodája a Hotel Sóstó. A hét elején átvette át a szállodát az üzemeltető, a Hunguest Hotels Zrt. A társaság menedzsmentje pedig már azt is bejelentette: máris foglalhatók a szobák, amelyekhez félpanziót és ingyenes élményfürdő belépőt ajánlanak a vendégeknek.

Ahogy arról az azutazo.hu is beszámol, a Hunguest Hotels Zrt. vezérigazgatója, Hülvely István a 27. – 123 szobával és 200 fős konferenciateremmel rendelkező – szállodájuk bemutatóján úgy fogalmazott:

A legnagyobb belföldi idegenforgalmat bonyolító szállodaláncként nagyon sok belföldi vendéget várunk, 11 ezer törzskártyánk van kint, az 110 ezer családot jelent. Rajtuk kívül a környékbeli országokból érkező vendégeket is nagyon-nagyon várjuk.

A rendezvényen elhangzott, hogy a Hotel Sóstó a Modern Városok Programban épült fel. A kormány 3,1 milliárd forintot biztosított az építéshez, amit az önkormányzat 900 millió forinttal egészített ki. Történelminek nevezte az átadás pillanatát Nyíregyháza polgármestere, dr. Kovács Ferenc.

Nagyon fontos, évtizedek óta hiánypótló dolgot tudtunk véghez vinni. Nem volt a városban a konferenciaturizmus, a színvonalas üzleti- és gyógyturizmus számára egy megfelelő hotel, amit úgy fogalmaztunk meg, hogy legalább 100 szobás, négycsillagos és egy legalább 200 fős konferenciateremmel rendelkezzen. Ezek itt most megvalósultak.

– szögezte le a polgármester.

A Hunguest Hotels Zrt. 10+5 éves opcióval nyerte el az új szálloda üzemeltetését. A bérleti díj éves szinten több mint 100 millió forintra rúg, ami az önkormányzat kasszájába kerül, írja a népszerű utazási webportál.

 

Forrás: azutazo.hu